Vad vore livet utan musik?

Jag tillhör de där personerna som måste ha musik på när jag jobbar. På något sätt blir alla andra ljud runt omkring lägre och inte lika störande då. Men det ska inte vara vilken musik som helst. Metall, hårdrock och techno går bort helt och hållet. Dessa genrer går att lyssna på men inte att jobba till. I alla fall inte enligt mig. Det finns andra här på kontoret som diggar den typen av musik rätt skarpt. Det är tur att vi kan turas om att vara diskjockeys så det inte bara blir liknande musik hela tiden.

Musik är humör- eller aktivitetsbaserat och jag är så glad över att Spotify finns. Här hittar vi den italienska musiken som får rulla när vi käkar italienskt. Eller alla Johnny Cash skivor som går att lyssna på hur mycket som helst. Eller inte. Det beror som sagt på. Själv har jag gjort en egen lista med min egen mumma som jag bara lyssnar på i lurarna. Så många bra artister och bra låtar som får humöret att gå upp många, många grader. Den listan fylls ständigt på och har med tiden blivit flera timmar lång. Lucky me!

Nu när kvällarna bara blir mörkare och mörkare är det rätt gott att kunna sitta inomhus med tända ljus. Ni vet det där med att kura skymning. Jag är väl lite knäpp men för min del får det gärna komma snö redan nu såtillvaron blir ljusare. I alla fall utomhus.

// Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.