Våga lyssna inåt

Text: MARIE SKANSLIE Foto: CHRISTINE

För att ha en möjlighet att lära känna sig själv måste man ta sig tid. Tid att känna efter och lyssna inåt. Först då kan vi veta vad vi tycker är viktigt på riktigt, vad vi egentligen vill här i livet.

Jag älskar att omge mig med drivna och målmedvetna personer. Det får mig att själv bli mer motiverad och våga sätta upp höga mål. Jag har en himla tur som har en familj som verkligen brinner för saker de tror på och som alltid ger 110 % i det som de tar sig an.
Jag tror att med åren så kommer man att se sina styrkor och svagheter på ett annat sätt än tidigare. Man vågar liksom att erkänna för sig själv och andra, släppa garden. Och det är först då som man kan uppnå resultat och framgång. Våga omge dig med människor som är bättre på vissa saker än du, våga vara nybörjare, våga vara rädd och framförallt våga var ärlig mot dig själv!

Det är inte alltid helt enkelt att stå stadigt i sig själv och sina värderingar i en värld där vi hela tiden blir utsatta för intryck och påverkan. Men hittar du din inre drivkraft och vad du mår bra av kommer allt att falla på plats.
Att lyssna inåt och på sig själv för att hitta sanningen låter väl mest som en klyscha, men är det inte ofta så med klyschor, att det också ligger en hel del sanning bakom dem? För hur ska du veta vad du tycker och tänker om du aldrig tar dig tid att lyssna inåt? För att veta vad en vän tycker så behöver du lyssna på vännen. Detsamma gäller dig själv.

Idag har vi massvis med saker som gör att vi slipper lyssna inåt. Många av oss tar upp mobilen och scrollar runt så fort vi får minsta tid över, oavsett om det är på bussresan, i kön på mataffären eller hemma strax innan vi ska sova. Fokuset på mobilen underhåller hjärnan och vi slipper helt enkelt känna efter och lyssna på vad som händer i huvud och övriga kroppen. Prova att under en dag eller ett par timmar strunta i mobilen när reflexen att ta upp den kommer. Fundera i stället på vad som rör sig inuti dig. Vad finns det för känslor? Vad finns det för tankar?
Möta sig själv och vem man är kan vara riktigt läskigt ibland, men oerhört viktigt.

Så med det sagt, omge dig med människor som utmanar dig och får fram det bästa hos dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.