Välspelat på årets Red House Rocks

Årets upplaga av sommarfestivalen Red House Rocks anordnades som vanligt vid Mörmo gård den 5 juni. Dagen bjöd på både spelningar och olika aktiviteter och Marcus Schüssleder, ordförande i Hammarö ungdomsråd, hoppades att festivalen skulle tilltala så många som möjligt.
– Alla är välkomna, i alla åldrar, säger han.

Edgy på scen

Red House Rocks arrangeras av fritidsgården Mörmo gård, Hammarö kommun, Hammarö ungdomsråd, Studiefrämjandet och Svenska kyrkan. Det är en drogfri gratisfestival som har blivit något av en sommartradition på Hammarö.
– Vi kör varje år, den har nog gått i ungefär 15 år nu, säger Marcus Schüssleder.
I år bjöd man på ett digert program på scenen och musikutbudet var blandat med både lokala förmågor och gästande artister.
– Vi har mellan tio och tjugo band, det är mest lokala, men även en del via Studiefrämjandet, säger Marcus Schüssleder.
En av de gästande akterna var Sunnebandet Edgy som precis har släppt skivan Underdog. Bandet spelade mest egenskrivet material, men rev också av en helt strålande version på The Clash-hiten I Fought the Law.
– Vi är här för andra året, berättar sångaren och gitarristen Gustav Nilsson. Men det är tredje spelningen vi gör på Hammarö.

Utöver musikunderhållningen fanns det en del annat att roa sig med. Mindre besökare kunde få sig en flygtur med hjälp av en kran, en lina och ett torn av röda backar och det fanns även en uppblåsbar gladiatorarena för den som ville hålla sig på någorlunda marknivå. Cathrine Thorén fanns också på plats och demonstrerade effektsmink.
– Jag sitter med i Hammarös ungdomsråd och blev ombedd att vara med i kväll. Det här är lite av en hobby, säger hon samtidigt som hon, med hjälp av diverse material och färger, förfärdigar ett stort, blödande sår på sin egen underarm.
Överlag var det en trevlig och imponerande välspelad sommarkväll som 2012 års upplaga av Red House Rocks bjöd på.

Marcus Schüssleder, ordförande i Hammarö Ungdomsråd.

 

Cathrine Thorén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.