Var med och öka tillväxten i Skoghall centrum!

Text: ANNIKA  Foto: PRIVAT

 

 Vill du vara med att öka tillväxten i Skoghall centrum och samtidigt minska luftutsläppen?

Nu har du chansen att berätta hur du vill att centrumhandeln utvecklas på ett hållbart sätt. Inom projektet Hållbart resande i ett växande Värmland pågår ett arbete för att hitta olika lösningar som gör det attraktivt att välja hållbara resor framför bilen, speciellt för kortare resor.

– Projektet tittar på digitala lösningar där du kan få centrumhandeln direkt i din telefon, samåkningstjänster och samtransport av varor och paket. Vi arbetar med cykelbud för hemleverans av varor, planerar för cykelkök och cykelservicetjänster. Eller är det en personlig livscoach som arbetar fram lösningar i ditt liv, som behövs? frågar Malin Hedlund, projektledare i delprojektet hållbara handelsresor.

I september 2016 genomfördes en resvaneundersökning i Skoghall centrum som visar att hammaröborna redan idag är duktiga på att cykla. Hela 25 procent av besökarna kom med cykel. Dessutom svarade sju av tio besökare att de är beredda att resa mer hållbart för att bidra till minskad klimatförändring.

– Boende på Hammarö visar stort medvetande, men hur gör vi i praktiken – och vad får oss att ta steget till att faktiskt välja den hållbara resan i första hand? fortsätter Malin.

Det är också en av de frågor som det EU-finansierade projektet Hållbart resande i ett växande Värmland arbetar med.

Delprojektet Hållbara handelsresor samarbetar med Skog-halls centrumförening och Hammarö kommun för att arbeta fram nya tjänster, erbjudanden och aktiviteter för att fler ska besöka Skoghall centrum på ett hållbart sätt. Vi tar gärna del av dina tips och idéer för att öka andelen hållbara resor till och från Skoghall centrum. Vad skulle få dig att gå, cykla eller resa mer kollektivt? Kanske har du en affärsidé, eller ett företag som är intresserad av att samverka i projektet? Välkommen att höra av dig till malin.hedlund@karlstad.se

Tillsammans kan vi bli ett mer hållbart samhälle.

Malin Hedlund, projektledare i delprojektet hållbara handelsresor. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.