Vårderby mellan Hammarö och Skoghall

Storsatsande Hammarö Fotboll har för vana att kunna presentera nyheter varje säsong.

Våren 2014 är inget undantag: Ett pojklag. Och en ny huvudsponsor.

Säsongen -13 avslutades på bästa möjliga sätt för klubben. Serien vanns med 17 segrar samt en oavgjord match. Målskillnaden skrevs till 98 gjorda mål och endast 18 insläppta.

Föreningen har sedan starten år 2011 klättrat två divisioner på två säsonger, vilket gör att man i år delar division med IFK Skoghall. Derbyt är inplanerat till första helgen i maj.

– Det ska bli så otroligt kul, och vi tror det kommer riktigt mycket folk, säger Alexander Makrygiannis.

Från och med vårsäsongen 2014 går Askalon Process in som ny huvudsponsor.

– Vi har suttit tillsammans med företagets vd Mats Warnqvist och han vill verkligen vara med på tåget. Det är extra kul att företaget är från Hammarö, menar Alexander som betonar att sponsorsavtalet möjliggör satsningen på pojklaget.

– Vi har 20-25 stycken åttaåringar som spelat tillsammans en gång i veckan under vintern. Med start i vår ska de spela poolspel. Vi har också ett gäng sjuåringar på gång.

Idag, drygt två år efter grundandet av klubben, ser man också större möjligheter att föra diskussioner med kommunen.

– Först fanns inget att ta på annat än våra ambitioner, nu har vi en tyngd i det vi säger, menar Tim Bergman som bland annat skulle se att klubben fick en egen hemmaplan.

– Vår bas är på Lövnäs och drömmen är att kunna vara kvar hör. Det vore naturligt att man lät bygga om den gamla grusplanen till gräsplan.

web_Hammaro_fotboll

web_Hammaro_fotboll_match

Seniorerna vs framtidens pojklag. 06:orna satte sista bollen och tog hem matchen. Med från Askalon Process: Kjell Wannqvist, styrelseordförande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.