Vårshow i Hammarö ishall

Text: ANNIKA  Foto: CHRISTINE

Torsdagen den 22 mars flyttade Broadway in i ishallen på Hammarö. Hammarö konståkningsklubbs vårshow hade i år fått temat Broadway.

Det var nummer ur bland annat Aladdin, Skönheten och odju-ret, Mamma Mia och Annie med barnhemsbarnen. Det blev sammanlagt tre föreställningar i år, och det var mycket publik på samtliga föreställningar. Showen var fartfylld och glittrig. Dräkterna har sykunniga föräldrar och äldre aktiva sytt, och annan rekvisita står klubbens fixargrupp för.  

   Ny tränare i klubben är Karin Berglund från Lidköping. Hon har haft huvudansvaret för utformningen av årets show men har även tagit hjälp av de andra tränarna. Arbetet med föreställningen har tagit ungefär två månader. Detta parallellt med ordinarie träning för tävlingsåkarna. Uppstarten för showen börjar utan skridskor i Mörmo-hallen. Allt för att det ska gå fortare att träna in numren då tiden i ishallen är väldigt begränsad.

Klubbens sätt att visa upp sin verksamhet genom en vårshow har blivit en tradition. Årets är den 15:e i ordningen, och de senaste åren har den även visats upp för kommunens skolbarn under dagtid. Det har varit olika teman genom åren men musikal, jorden runt och cirkus kan nämnas som några exempel.

– Tjejerna tycker att vårshowen är en av årets höjdpunkter, berättar Catrin Hasewinkel, huvudtränare i klubben. 

   Idag har Hammarö Konståkningsklubb cirka 70 åkare i åldrarna 4-23 år, de flesta medverkade i uppvisningen. 

– Vi har 34 tävlingsåkare som alla har gjort en bra säsong. Nu går säsongen på is mot sitt slut och sen tar barmarksträningen över. Då blandar vi olika sorters träning; fys, där konståkningsliknande moment ingår, dans och kondition. För dagen är det bara tjejer med i klubben men killar är hjärtligt välkomna att vara med de också, berättar Catrin Hasewinkel.   

 

Här nedan följer några bilder från numren ur årets show.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.