Mer än ett vårtecken

Text: ANNIKA Foto: CHRISTINE

Vi ser dom varje vår, barnen som säljer majblommor. Många köper, men få vet vad Majblomman egentligen är och gör. 

Pengarna som kommer in av blomförsäljningen går tillbaka till barnen. Det kan vara i form av bidrag till enskilda barn och familjer, informera om barns villkor och till stöd för forskningsprojekt för att förbättra barns villkor. Stort fokus ligger på barnfattigdom som existerar även i Sverige. Målet är att alla barn ska kunna vara med och dela gemenskapen med sina kompisar både i och utanför skolan, oavsett hur familjens ekonomi ser ut.

Bidrag söks via majblomman.se och ansökan kan göras för barn och ungdomar upp till 18 år.

Exempel på vad bidragen kan gå till är vinterkläder, fritidsaktiviteter, julklappar, cykel eller glasögon. Majblomman jobbar även för att alla barn i Sverige ska ha rätt till gratis glasögon.

Behöver du stöd inför jul är det dags att göra ansökan nu. Mer information om vad Majblomman gör och hur du ansöker om bidrag hittar du på majblomman.se.

– Barnen på Hammarö är väldigt duktiga på att sälja om vi jämför med snittet i Sverige. Vi vill gärna att pengarna så långt som möjligt kommer tillbaka till barnen på Hammarö och tar gärna emot bidragsansökningar, säger Laila Johannesson, ordförande i Majblomman Hammarö.

Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation och firar hela 110 år 2017.

_dsc2379

Birgitta Jonsson, Laila Johannesson, Lena Löndahl och Göran Löndahl.

_dsc2387

Några av de pinsmärken som getts ut genom åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.