Vi träffar… Linda Olofsson

Text: Annika

Igen, kanske vi ska tillägga. I maj 2014 skrev HammaröNytt om att Linda fått rollen som Liesl i Scalateatern uppsättning av Sound of Music. Idag, två år senare, är hon på väg mot en ny musikalroll.

Den här gången har hon fått huvudrollen som Kim i musikalen Miss Saigon.
– Jag har önskat mig den här rollen i så många år och nu äntligen är det dags. Det är en dröm som går i uppfyllelse. Linda ler stort och hennes ögon glittrar.
När Linda fick rollen som Liesl blev hon handplockad av Erik Rynefors. Den här gången sökte hon rollen via audition. Musikalen ska spelas på Noerregade Teatret i Maribo, Danmark och det var också dit hon åkte och sökte förra året. Innan Linda hade nått Sverige igen fick hon besked på telefon att hon fått rollen.
– En fantastiskt skön känsla, säger Linda.
Maribo ligger långt söderut vid havet på ön Lolland. Här bor hon sedan några månader tillbaka i en lägenhet som teatern lånar ut. Träningen inför musikalen har pågått sedan juni. Förutom repetitioner för numren i musikalen tränar Linda danska för fullt.
– Jag ska sjunga på danska så det gäller att lära sig språket. Jag läser en hel del HC Andersen böcker och ser på TV-serien Bron. Sen pratar vi ju danska i ensemblem, berättar Linda vidare.

Vi träffar Linda när hon är hemma för några veckors semester för att träffa vänner och umgås med familjen. Bara må gott helt enkelt. Även om det är skönt att vara hemma ett tag så ser hon fram emot att åka tillbaka till Maribo. Repetitionerna drar igång igen direkt efter semestern. Då kommer även den cirka 15 personer starka orkestern finnas på plats.
– Att sjunga live inför en stor orkester ska bli så roligt, säger hon.
Det är svårt att inte ryckas med av Lindas glädje och entusiasm inför den här rollen. Efter äventyret i Danmark flyttar hon tillbaka hem till Göteborg igen. Där väntar sista året på den treåriga utbildningen på Balettakademiens musikallinje. När väl skolan är slut finns det ett drömprojekt.
– Tänk att få göra Miss Saigon på svenska, drömmer hon.
Att vi kommer få se och höra mer av Linda Olofsson är säkert. Både med och utan sin fiol.

_DSC0524

_DSC0525

_DSC0553

_DSC0558

_DSC0571

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.