Vildhjärta besökte Skoghall

Text: ANNIKA Foto: CHRISTINE

Hela matsalen i Folkets hus var full av seniorer. Vid borden ångade kopparna av nybryggt kaffe när HammaröNytt besökte SPF seniorerna Hammarös månadsmöte. Innan dagens gäst äntrade scenen informerade ordförande Rolf Kläppe bland annat om nya seniorboendet som ska byggas.

Så blev det dags för Vildhjärta, Maria Westerberg och hennes livskamrat Johannes att ta sig an scenen. Maria är en konstnär som gör konst av pinnar. Hon ser filurer i nästan alla pinnar. Och alla dessa gestalter har något att berätta, små sagor som Maria frikostigt delar med sig av. Hon visar upp en pinne som ser ut som en älg. Den har hon klätt på armbågs- och knäskydd som ett skydd under jakten. En annan var perversern – världens snuskigaste katt. Under tiden berättelserna flödade vandrade hennes pinnfigurer runt bland åhörarna. Det blev en del fniss då en av dem hade ansad mus. Med svans. Vildhjärta har också skrivit en del texter som Johannes tonsatt, som blev till stämningsfulla inlägg mellan Marias berättelser.

Att Maria brinner för skogen och alla pinnar som finns däri råder det ingen tvekan om. Tillsammans med sin Johannes blev detta ett mycket uppskattat besök.

_dsc2835

Fullt med intressanta åhörare när Vildhjärta besökte SPF:s oktobermöte.

_dsc2839

_dsc2846

_dsc2854

_dsc2858

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.