Vinnarna i presentkortstävlingen

Text: KRISTINA  Foto: HÅKAN

På luciadagen den 13 december drogs vinnarna i Skoghall Hammarö centrumförenings presentkortstävling.

Det lokala presentkortet började säljas först i början av november och en tävling anordnades för att få skjuts på försäljningen. Alla som köpte ett kort för minst 300 kronor fick fylla i en talong för att vara med i dragningen om totalt 50 000 kronor. Totalt hade presentkort för nästan 1,9 miljoner sålts.   

Drog och ringde upp vinnarna gjorde hammarösonen Johan Östling, känd bland annat från Smala Sussie, Mammas pojkar, Ack Värmland och Hela Sverige bakar. Dragningen livesändes på Facebook:

Förstapriset om 25 000 kronor gick till Roger Persson, men presentkortet hade frugan köpt. När Johan ringde var Roger först mycket skeptisk. 

– Jag trodde först att det var någon som försökte lura mig, man har ju blivit varnad för sånt. Men jag kände igen honom lite på rösten, och så hörde jag Magnus ropa grattis i bakgrunden, så då kändes det mer ok, skrattar Roger.   

Roger ringde ändå tillbaka till Magnus Moberg, ordförande i föreningen, strax efteråt för att kontrollera om det verkligen var sant. 

Andrapriset OM 15 000 kronor togs hem av Regin Dahl.

– Jag brukar aldrig vara med på lotterier, så det kom helt från det blå, berättar Regin som egentligen hade tänkt köpa presentkort i ett köpcenter, men efter en presentation av Magnus, ordförande i föreningen, så valde han Skoghall Hammarö-kortet istället. Välinvesterade pengar som kommer spenderas på Järnia och Bowe då han skaffat katt. 

Maj Ek köpte sitt presentkort när hon hämtade biljetter på Folkets Hus. 

– Jag handlade på Continental och då sa Helena att jag kanske skulle bli uppringd för det är dragning idag, och så ringer Johan och sa att jag vunnit! Jag trodde han skojade med mig, berättar Maj som ska köpa sig något lite extra fint på Arianns.

Fram till sista december har nästan 350 000 kronor av presentkorten lösts in hos centrumföreningens medlemsföretag. Försäljningen startade först 8 november, och många fick presentkort i julklapp. 

– Det känns jätteroligt och det här betyder mycket för våra medlemmar, säger Magnus Moberg.  

Magnus Moberg, ordförande i Skoghall Hammarö centrumförening, tillsammans med Johan Östling som ringer upp en av de lyckliga vinnarna.
Roger Persson vann förstapriset, 25 000 kronor, i Skoghall Hammarö
centrumförenings presentkortstävling.
Regin Dahl blev uppringd av Johan Östling som meddelade att han vunnit 15 000 kronor.
Maj Ek fick tredjepriset om 10 000 kronor. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.