Vinterdäck, båtar och reflexer

Text: Lennart / Foto: Christine Holm

Jag har varit på älgjakt. Vi fick endast en älg i tilldelning, så sejouren blev kort. Men jag fick tre härliga dagar i skogen i alla fall. 

Nu har vi gått igenom svaren från undersökningen i medborgardialogen och har ett utkast till medborgarlöfte klart. Detta ligger nu hos Hammarö kommun och ska godkännas. Efter årsskiftet kommer vi redovisa vad hammaröborna helst vill att polis och kommun koncentrerar sig på. Men redan nu kan jag berätta att det ni uttrycker mest oro för är i första hand stölder och inbrott, och därefter alkohol- och drogrelaterad brottslighet, i synnerhet riktad mot ungdomar.

I förra krönikan nämnde jag lite kort om stölderna i BMW-bilar. Nu är vi uppe i 15 inbrott mellan 1 augusti och 1 novem-
ber. Natten 30-31 oktober var det full aktivitet här med fyra inbrott i BMW-bilar. Det är med största sannolikhet samma gäng och de tar främst elektronik och rattar.

Förutom bilinbrotten har det inte hänt så våldsamt mycket här den senaste tiden förutom mängdbrotten såsom bilstölder, skadegörelser, cykelstölder, rattfyllerier, narkotikabrott samt diverse andra brott. Men så här dags, när vi tar upp våra båtar, vill jag passa på att slå ett slag för uppmärksamhet på båten även vintertid. Övertäckta på land är de ett mycket lätt byte. I år har det stulits nio båtmotorer och vi har sju stölder av utrustning från hamn.

Nu är vinterväglaget här. Man får ha vinterdäck (dubb eller MS (mud and snow)) mellan 1/10 och 15/4. Men lagen säger att man ska ha det från 1/12 till 31/3. När det handlar om vinter-däck ska mönsterdjupet vara minst tre mm. Så när du läser min krönika i nästa nummer så måste vinterdäcken sitta på.

Avslutningsvis vill jag påminna alla föräldrar att under de mörka månaderna förse sina barn (och sig själva förstås) med reflexer. Och att även se över cykelbelysningen.

Ha det nu så gott, och kom ihåg…

BE CAREFUL OUT THERE!

Lennart

_dsc2438

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.