Vitsippspriset till Anna

Text och foto: KRISTINA

Genom Vitsippspriset uppmärksammar Kristdemokraterna positiva företeelser i vårt närsamhälle. HammaröNytt fick följa med när årets pris delades ut. 

Petra Weström och Mattias Wiker från Kristdemokraterna Hammarö fick Catarina Dyberg Bouchiba Testouri att agera mullvad en kväll i slutet av november. Vitsippspriset i form av en handmålad glaskaraff samt ett diplom överlämnades till en mycket överraskad Anna Persson. 

Motiveringen lyder: För sitt initiativ och engagemang att skapa Trygghetsvandrarna på Hammarö. En förebild som visar stort hjärta för nästa generation. Tack Anna, du gör Hammarö till en ännu bättre plats.

Mattias passade även på att hålla ett tal till Anna: Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det kan många skriva under på. Många är beredda att göra något litet bara någon annan startar, leder och håller ihop det. Det är därför personer som verkligen startar något är så viktiga. Utan dem blir det ofta ingenting av allt det som kan bli så bra när många tillsammans gör något litet var. Förebilder behövs mer än någonsin. Anna, du är en förebild för oss alla. När många säger – ”någon borde göra nåt” då tar du tag i saken. När de flesta vuxna väljer tv-soffan en fredagskväll, då åker du ut på samhället för att vara där ungdomarna på Hammarö är. Du leder genom att visa vägen och gå före. Du visar med ditt engagemang vilket stort hjärta du har för nästa generation i den här kommunen. Med envishet och drivkraft har du nu lyckats skapa en rörelse av vuxna som trygghetsvandrar i kommunen och ni är på väg att ta steg vidare för att det ska bli en stabil rörelse som kan växa vidare. Vi påstår inte att du gjort allt själv, men vi säger att du är gnistan som startar motorn. Dela gärna både glädjen och äran med de som du har runt dig som stöttat, peppat och lyft dig när det känns tungt. Men du är en person som gör skillnad. Därför vill vi i Kristdemokraterna ge dig Vitsippspriset och tacka dig och de som vandrar för ett tryggare Hammarö.

Mullvaden Catarina Dyberg Bouchiba Testouri tillsammans med Petra Weström, Anna Persson, Mattias Wiker, Johanna Evensson och Marie Dyberg.
Initiativtagaren till Trygghetsvandrarna Anna Larsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.