Vitsippspriset till fiskrökeri

Text:KRISTINA  Foto: HÅKAN

Vitsippspriset, en utmärkelse som Kristdemokraterna delar ut för att uppmärksamma positiva företelser i vårt närsamhälle, gick 2019 till Lillängshamnens Fiskrökeri. 

I början av december överraskades bröderna Andreas och Adam Fransson av besök av Petra Weström, Kenth Carlsson och Mattias Joelsson från Kristdemokraterna Hammarö. De lämnade över Vitsippspriset i form av en handmåld glaskaraff gjord av konstnären Kerstin Carlsson Gullvert samt ett diplom.   

Motiveringen lyder ”En lyckad generationsväxling i ett traditionsrikt företag som är en fanbärare för entreprenörs-anda på Hammarö. Den nya generationens ägare växer vidare på en solid grund och vågar sig på nya projekt. Med stort hjärta för Hammarös fisketraditioner driver och utvecklar de sin verksamhet så att den bidrar till Hammarö som besöksmål och till identiteten som skärgårdskommun genom kvalitativ smak, syn och doftupplevelse.”

Lillängshamnens fiskrökeri drivs idag av bröderna Andreas och Adam Fransson sedan sommaren 2019 då företaget gjorde ett generationsskifte. Grundar-na och bröderna Göran och Krister är fortfarande aktiva i företaget.

– Vi lägger ner mycket tid på företaget, vi går ju till jobbet varje dag och är här länge, och det är kul att få en sån här utmärkelse. Vi gör kanske något väldigt bra, och det är väldigt roligt att bli uppmärksammad, säger Adam Fransson.  

Petra Weström, Adam Fransson, Andreas Fransson och Kenth Carlsson.

Tänk att få ha den här utsikten från sitt arbete.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.