15 000 Hammaröbor

När Statistiska centralbyrån (SCB) presenterade befolkningsstatistiken för andra kvartalet under 2012 visade det sig att Hammarö nått drömgränsen på 15 000 invånare. Siffrorna visar en ökning på 84 personer under de senaste tre månaderna, vilket ger totalt 15 039 Hammaröbor.
– Det är mer en symbolisk gräns, men det visar att vi växer och att vi är en attraktiv kommun att bo i, säger kommunalrådet Leif Sandberg (M).

Hammarös befolkningsökning är den näst högsta i länet och kommunen hamnar strax bakom Karlstad där antalet invånare ökade med 91 personer. I nästan hälften av de värmländska kommunerna, 7 av 16, minskade dock antalet invånare.
– I ett län som krymper är vi ett undantag och det visar att det finns en tillväxt och att folk vill bo här, säger Leif Sandberg.
Förra året planerade kommunen ett firande då man trodde att Hammarö skulle komma upp i 15 000 invånare redan under 2011. Det hela kom dock av sig eftersom befolkningsmängden istället backade och det är inte helt klart än hur man nu ska uppmärksamma att kommunen kommit över gränsen.
– Vi pratar om det, men det finns inga planer just nu, säger Sandberg. Vi blev lite överraskade själva, vi får ta upp diskussionerna igen nu.
Han är också optimistisk inför framtiden och Hammarös fortsatta utveckling.
– Jag tror att det finns alla möjligheter att vi fortsätter växa, säger han. Jag tror att det kommer finnas år då vi står still och år då vi backar, men i ett längre perspektiv så tror jag att Hammarö har alla möjligheter att växa under de kommande 20 åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.