160 båtplatser planeras vid Trumman

Det finns ett trängande behov av båtplatser i kommunen. En möjlig lösning är att göra plats vid Trumman.

Platsen har redan setts ut; strax väster om utfartsvägen mot Trumman, innan sommarstugeområdena. Idag är området nästan helt igenväxt med vass. Planen är att bevara så mycket som möjligt av vassen och anlägga sex bryggor med totalt 160 båtplatser en bit ut från vägen.

– Jag brinner för båtlivet och brukar gå med hunden här, berättar Leif Alfredsson som tillsammans med Hagagrannen tillika kollegan i den lokala bevattningsförening Rolf Hansson, började diskutera möjligheterna till att bygga båtplatser för några år sedan.

Dock återstår mycket arbete och frågor som måste besvaras. Å ena sidan kommer inledande ansökningar och undersökningar att kosta pengar. Å andra sidan vill man behålla ägandet av båtplatserna lokalt.

– Vi har gått ut med i intresseanmälan i närområdet. En tanke är att varje båtplats knyts till en viss fastighet här i Haga så att de inte blir spekulation på platserna, det ska vara ett mervärde att bo här, resonerar Rolf.

– Vi inser också att sommarstugeägarna på Trumman inte vill ha mer biltrafik ut hit. Därför kommer vi inte göra plats för båtkärror här, istället för man lägga i och ta ur sin båt i Lillängshamnen eller Sörvikshamnen, säger Leif Alfredsson.

_BatplatserTrumma

Leif Alfredsson och Rolf Hansson pekar ut platsen för båtplatserna. I bakgrunden anas Sörvikshamnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.