2021 års stipendiater

Text: KRISTINA

Hammarö kommun delar normalt ut stipendier varje år till hammaröbor som gjort något utöver det vanliga. 2021 års stipendier delades ut först nu, på grund av pandemin. 

Diplom och blommor delades ut av politiker under högtidliga former i Skoghalls folkets hus.  

Årets unga ledare tilldelades Rebecca Linderholm för sin tränarinsats och goda ledarskap inom IFK Hammarö Handboll. 

Årets ledare tilldelades Kenneth Larsson som bland annat tränat målvakterna i Hammarö HC.  

Årets idrottsprestation tilldelades Claudia Payton som under 2021 tagit stora kliv i sin utveckling som sprinter. 

Kulturstipendiet tilldelades barnkulturgruppen inom Hammarö Hembygdsförening som driver en mycket uppskattad verksamhet i hembygdsgården och i skolmuseet. 

De fullständiga motiveringarna kan du läsa här: 

Årets unga Ledare tilldelas Rebecca Linderholm

Motivering: Rebecca Linderholm, tränare för flickor födda -08 får utmärkelsen Årets unga ledare för sin tränarinsats och goda ledarskap inom IFK Hammarö Handboll. Rebecca driver, och har alltid drivit, verksamheten utifrån ett tydligt barnperspektiv och hon har en unik förmåga att se alla tjejer utifrån deras kunskapsnivå, och att anpassa träningstillfällena utifrån detta. Hennes driv som ledare är att alla barn ska ha en meningsfull fritidssysselsättning och hon har lyckats skapa ett lag med utomordentlig lagkänsla.

Årets Ledare tilldelas Kenneth Larsson

Motivering: Kenneth har i decennier tränat målvakterna i Hammarö HC, andra värmländska klubbar och även i Region Väst. I en ålder då andra har valt att avsluta sitt engagemang i klubbarna, så brinner han fortfarande lika hett för att driva träningarna och utvecklingarna framåt. Han åker på kurser, driver utbildning för nya målvaktstränare och håller i läger som lockar 100-tals målvakter ifrån hela landet. I Hammarö HC tränar han idag målvakter ifrån de allra yngsta som precis börjat våga ställa sig i målet till våra A-lagsmålvakter. Kenneth lockar även målvakter som idag spelar i andra klubbar att komma hem och träna när tillfälle ges. Kenneth ger verkligen det lilla extra och ser och stöttar varje individ utifrån dennes förutsättningar – helt enkelt en engagerad ledare med stort hockeyhjärta.

Årets idrottsprestation tilldelas Claudia Payton

Motivering: Claudia är född och uppväxt på Skoghall och har satsat på friidrott sedan 2014, då hon blev antagen på friidrottsgymnasiet i Karlstad. Hon har under 2021 tagit stora kliv i sin utveckling som sprinter. Final på 60 meter i inomhus-EM, deltagande i Lag-EM (100 meter och 4×100 meter), SM – guld på 60 meter och flera personliga rekord är några av årets höjdpunkter.
Claudia kan numera titulera sig Sveriges tredje snabbaste kvinna genom tiderna på 60 meter, på tiden 7,26. Före sig genom tiderna har hon bara inte helt okända Linda Haglund och Susanna Kallur!

Kulturstipendium tilldelas Barnkulturgruppen

Motivering: Barnkulturgruppen inom Hammarö Hembygdsförening driver en mycket uppskattad verksamhet i Hembygdsgården och i Skolmuseet. Gruppen kommer med nya idéer med en koppling till äldre tider och de aktiviteter som barn och unga genomförde på Hammarö.
Gruppen tar också ett mycket stort ansvar för Skolmuseet och den verksamheten.

Från vänster: Dennis Lundell, Karin Hjalmarsson, Lena Andersson, Karl Mattson, Rebecca Linderholm och Kenneth Larsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.