Älgskog på Hammars udde

Text: ANNIKA Foto: HÅKAN

Kanske har du vandrat längs Hammars udde och sett dessa träfigurer. Men vet du vem som gjort dem? 

Förra våren, sådär runt påsk, var Becke Lundqvist ute och promenerade på Hammars udde. Där gick han rakt på en stubbe som såg ut som en tupp. Visserligen utan huvud, men en tupp såg han tydligt att det var. Becke gick hem och gjorde ett huvud som han sedan monterade på stubben och den första träfiguren var gjord. Det dröjde inte länge förrän ytterligare träfigurer gjorde tuppen sällskap i området.

– Till att börja med tänkte jag att folk skulle få något att prata om, som en rolig grej. Nu vet många att det är jag som gör dem och jag får ofta frågan om jag gjort några nya, berättar Becke.          

Han har redan gjort ett tjugotal och fler är under tillverkning. Så fort Becke ser någon spännande formad gren eller rot låter han fantasin flöda och tillverkar nya filurer. 

Är du nyfiken på att se de här träskulpturerna i verkligheten så hittar du dom lätt om du utgår från Skärgårdsmuseet. Gå över träspången sen är det bara cirka 200 meter tills du är framme. Det här är en promenad som passar både unga och gamla och som lockar fram både barnasinnet och skaparglädjen i dig. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.