Ansiktslyft utan kniv

Text och foto: KRISTINA

En kulen höstdag kliver jag in på Papolis health and beauty clinic i Skoghall. En lugn och härlig miljö och jag känner genast pulsen sänkas. Tina berättar om de behandlingar hon erbjuder, och jag ska få prova en ansiktsbehandling med Nannic. 

Tina Papoli vidareutbildade sig till hudterapeut genom att plugga två år på deltid. Hon gick ut som näst bäst i klassen och kan nu det mesta inom hud, från topp till tå. Hon kan erbjuda tjänster som att ta bort ytliga blodkärl och celluliter, ansikts- och kroppsbehandlingar. Dock kräver många behandlingar speciella maskiner vilket är en dyr investering.

– Ansiktsbehandlingar vill många ha, så då är det ju bra att börja med det tillsammans med kroppsbehandlingar och massage. Jag kan inte köpa alla maskiner på en gång, så jag får utöka mina tjänster allt eftersom, berättar Tina. 

Den maskin Tina valt att börja med heter Nannic NBE 500. Med hjälp av radiovågor slussas
aktiva ingredienser ner på djupet, och maskinen ger en behaglig känsla mot huden som masseras.

– Det är som ett ansiktslyft utan kniv, smärta och biverkningar, den hjälper huden att förnya sig och man ser resultat direkt, berättar Tina Papoli. 

Med dessa ord hängande i luften får jag lägga mig på en skön säng med ett härligt fluffigt täcke över kroppen. Tina börjar med att ge mig en peeling som öppnar upp porerna och tar bort döda hudceller. Sedan lägger hon på ett serum och börjar behandlingen med Nannic. 

   Maskinen ger lymfdränerande och energigivande massage i hela ansiktet. Det elektromagnetiska systemet med radiovågor tillsammans med friktion genererar värme som i sin tur startar en avkylningsprocess i huden. Läkningsprocesser sätts i gång och blodcirkulationen ökar liksom lymfflödet, syresättningen och näringsupptaget i hudcellerna. Vilket serum som masseras in beror på vilka behov man har. Maskinen känns skön mot ansiktet, endast lite värme anas. Tina arbetar med maskinen ganska länge innan jag med serumet kvar fick ansiktsmassage. 

   Behandlingen fortsatte med en peel off-mask med mycket fukt, antioxidanter, c-vitamin och antiaging. Under tiden masken verkade bjöd Tina på en underbar skalpmassage. Sedan avslutade hon med att massera in ett serum med PHAA och  lägga på dagkräm och ögonkräm. Huden kändes verkligen återfuktad och uppfräschad under lång tid efter behandlingen.

Nästa behandling på tur att erbjudas på Papolis health and beauty clinic är fotvård, och Tina planerar även för att erbjuda olika injektioner som fillers och botox, då i samarbete med en sjuksköterska.

Tina är den som gör behandlingarna på Papolis Health and Beuty Clinic i Skoghall.
Dags för behandling.
Vänstersida innan behandling.
Njutbar behandling.
Serumet är pålagt.

One thought on “Ansiktslyft utan kniv”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.