Äntligen klart med gamla PEKÅS

Text och foto: KRISTINA

Sedan slutet av 2020, när Pekås övertog Nettos butik, har den stora fastigheten mitt i Skoghall
centrum stått tom. Nu kan fastighetsägaren Företagsparken äntligen berätta att de fått en ny hyresgäst. 

Företagsparken har ägt fastigheten i cirka två år.

– Det är ganska svårt att hitta en ny livsmedelsbutik till en sådan här fastighet, de tenderar att stå vakanta länge. Vi är otroligt glada över att det här gick så fort, berättar Martin Isaksson, Företagsparken. 

I våras fick fastighetsmäklarna Real Advice med kontor i Karlstad uppdraget att hitta lämplig hyresgäst.
– Vi höll dialog med många stora bolag och kedjor, och Nordic Wellness nappade på möjligheten att etablera sig i Skoghall centrum, berättar Simon Smedberg, Real Advice. 

Drygt 900 kvadrat av lokalen kommer gymkedjan hyra, och då återstår cirka 600 kvadrat som Real Advice nu ska hitta hyresgäster till.
– Det går ju att dela upp den ytan i flera mindre lokaler, och vi kan tänka oss både handel och kontor. Det finns önskemål om en restaurang, sen får vi se hur verkligheten möter det. Det hade varit jättebra att få in något som kompletterar gymmet, något mer dragplåster till Skoghall, fortsätter Simon. 

Det kommer ta några månader innan företagen kan flytta in. Ett stort projekt för ombyggnad har precis inletts.
– Det blir en helt ny byggnad invändigt. Alla tekniska lösningar blir nya, ventilation- och värmesystem, vatten och avlopp, och så ska taket fixas. Det är i princip bara stommen som kommer bli kvar, berättar Daniel Ebrath, PPS Consulting som projektleder ombyggnationen och är länken mellan fastighetsägaren, hyresgästen och entreprenören.   

Själva arbetet utförs av Niwa Entreprenad, och först till våren kommer fastigheten vara klar för inflyttning. Nordic Wellness öppnar först i september nästa år.
– Vi lägger oftast våra nyöppningar i januari eller september, det är alltid bäst att öppna inför en högsäsong när människor ska tillbaka till sina rutiner efter en längre ledighet. En av våra stora konkurrensfördelar är att vi har så många anläggningar i närheten där medlemmar kan träna på alla våra klubbar, och vi är nu glada att kunna bidra till svenska folkhälsan och arbetsmarknaden med en sjunde anläggning i södra Värmland. Det ska bli jätteroligt att få öppna här, vi har ju ingen klubb på Hammarö i dagsläget så jag tror det här blir jättebra, berättar Markus Ahl, distriktschef Nordic Wellness. 

Nordic Wellness startade 1997 i en källarlokal i Göteborg och har sedan dess vuxit till en av Sveriges
största gymkedjor med över 300 anläggningar i Sverige, över 500 000 medlemmar och 4 500 anställda. Klubben på Hammarö kommer förutom gym och gruppträning också erbjuda senior- och ungdomsträning, virtuell träning, personlig träning, rehab, mätning av kroppssammansättning, barnpassning i Kids Club och omklädningsrum med bastu. Ungdomar från elva år är välkomna, och från 13 års ålder får de träna utan målsman. Oavsett vilket medlemskap man tecknar så öppnar de upp för träning på valfri klubb i hela Sverige under sommarmånaderna. I Karlstad erbjuder en av anläggningarna även padel.  
– Och jag kan stolt berätta att vi som samarbetspartner till Rosa Bandet samlade in 2,5 miljoner kronor i oktober genom olika aktiviteter på våra anläggningar. Det behövs pengar till forskningen, och det känns bra i hjärtat att kunna bidra till folkhälsan på fler sätt, berättar vd Magnus Wilhelmsson. 

  Från vänster: Martin Isaksson, Företagsparken, Simon Smedberg, Real Advice, Daniel Ebrath, PPS Consulting, Anders Landegren, Niwa Entreprena samt Markus Ahl, Simon Eriksson, Jeanette Holtet Arnesson och Alva Ek från Nordic Wellness. 
VD för Nordic Wellness Magnus Wilhelmsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.