Äntligen lokalt presentkort

Text: KRISTINA

 I början av november kunde äntligen Skoghall Hammarö centrumförening börja sälja sina lokala presentkort.

Det har varit en ganska lång resa med en del hinder på vägen, men nu finns äntligen centrumföreningens presentkort till försäljning. Föreningen var tidigare i höst med i Region Värmlands upphandling av stimulansgåva. Varje anställd skulle få ett presentkort på 2 000 kronor som uppskattning för de insatser de gjort under året och samtidigt ville Region Värmland stimulera det värmländska näringslivet. Totalt gick hela kalaset på 16 miljoner kronor.

– Jag trodde i min enfald att de som bodde i Hammarö kommun automatiskt skulle få presentkort som gällde här på ön, berättar Magnus Moberg, ordförande i föreningen. 

Men så blev det inte. Varje enhetschef fick själv välja vilket presenkort de anställda skulle få. Och ingen valde Hammarö. 

– Inte ens vårdcentralen på Skoghall valde presentkortet på Hammarö, och då undrar man ju hur de tänker. Många ur personalen går ofta och handlar på Skoghall, och utan ett levande centrum så blir det ju ganska svårt. Och frågan är om det behövs en vårdcentral alls om inte centrum finns kvar. Vi får väl hoppas att det tänker om till nästa gång, säger Magnus.

Nu hoppas föreningen att många ska köpa presentkort i julklapp. Och för att få skjuts på försälj-ningen har de anordnat en tävling där förstapriset är 25 000 kronor, andrapriset 15 000 och tredjepriset 10 000 kronor. I presentkort då förstås, som kan användas hos medlemmarna i föreningen.

– För att ha chans att vinna ska man köpa ett presentkort för minst 300 kronor, då får man fylla i en talong. Av dessa drar vi tre vinnare under en livesändning på vår facebooksida 13 december, berättar Magnus.

Så handla inte online och åk inte över broarna i julhandeln, det finns mycket att köpa och uppleva här på ön, säger Magnus.  

– Om inte annat så behöver väl de flesta mat och bensin, och kanske klippa sig någon gång. Eller så kan man lyxa till det med ansiktsbehandling, massage eller varför inte några biobesök? Nu ser vi fram emot julhandeln och hoppas att fler kommer hit och upptäcker våra mysiga och unika butiker där man får personlig service, fortsätter Magnus Moberg. 

Det lokala presentkortet har ökat intresset för föreningen som nu har fått flera nya medlemmar. Totalt är de fyrtio stycken i dagsläget.

– Det är vi väldigt glada för, ju fler vi är ju starkare blir vi. Och vi behöver hålla ihop här på Hammarö oavsett var på ön verksamheten bedrivs, avslutar Magnus. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.