Apoteket på Skoghall räddat

Text och foto: KRISTINA

Tidigt i höstas blev Apoteksgruppen Skoghall uppsagda från sin lokal intill vårdcentralen. Skoghallsborna oroades över att bli av med en så viktig samhällsnyttig tjänst men nu är det klart att Apoteksgruppen flyttar in i nya lokaler i Skoghall centrum 1 september.

Fredrik Berglöf, vd Hammaröbostäder.

I höstas sa Region Värmland upp hyresavtalet med Apoteksgruppen på Skoghall. Efter att ha tittat på olika lokaler i Skoghall centrum föll valet till slut på Björkhagsgatan 6 där Fritidsbanken tills alldeles nyligen huserade. I och med deras flytt till Team Olmeds gamla lokaler blev en lämplig affärsyta ledig för Apoteksgruppen i Skoghall centrum. En lokal med exakt samma storlek på försäljningsyta som i den befintliga lokalen. 

– Vi sökte länge efter ett centralt läge på Skoghall, det tog lite tid och vi fick vända på några stenar innan vi hittade den här. Vi är superglada att vi tillsammans med Fredrik Berglöf på Hammaröbostäder fått den här lokalen, och att det har gått så smidigt, säger Viktor Hjelmqvist, etableringschef Apoteksgruppen. 

Nu är alla papper påskrivna och Hammaröbostäder har redan börjat anpassa lokalen för verksamheten. Ett ganska omfattande projekt då det tidigare varit bankverksamhet i lokalen. 

– Det blir ganska stora ingrepp. Och de tjocka valvväggarna gör att vi ställs inför utmaningar. Men allt blir nytt där inne, så det kommer bli ett jättefint apotek, berättar Fredrik Berglöf, vd Hammaröbostäder. 

Apoteksgruppen räknar med att flytta in 1 september men det hänger på hur det ser ut i omvärlden, till exempel med leveranser och entreprenörsupphandlingar.

– Vi får vara lite flexibla där. Gamla lokalen har vi kvar till 15 september, så det kommer inte bli något längre vacuum. Själva flytten gör vi på ett par, tre dagar då vi tyvärr måste hålla stängt. Vi är väldigt tacksamma att Hammaröbostäder tog klivet in och räddar apoteket på Skoghall. Med en behjälplig anpassning och smidigt sätt att arbeta har vi fått ihop den här etableringen, fortsätter Viktor. 

Att fylla lokalerna i Skoghall centrum har tidigare varit ett problem men i dagsläget finns inga vakanser. Och Hammaröbostäders vd Fredrik Berglöf ser optimistiskt på framtiden.

– Det här är en mycket bra etablering, vi ville få in nya verksamheter i centrum som kan bli lite magnet för att få ett bättre flöde till våra befintliga hyresgäster. Det här kommer bli ett uppsving för hela centrum. Det satsas mycket i Skoghall centrum. Snart drar byggandet av nästan 140 nya hyresrätter i gång, och Hammaröbostäder äger byggbar mark som det planeras för, så förutsättningarna för ett mer levande centrum blir bara bättre och bättre. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.