Äventyrliga golfbanan klar

Text: ANNIKA Foto: KRISTINA

 I höstas drog arbetet igång med att bygga den nya äventyrsgolfen vid Skoghalls Bangolfklubb. Nu står banan äntligen klar.

Detta blev klubbens tredje bana efter filtbanan och betongbanan. Och äventyrlig blev den. 18 hål tar oss bland annat igenom pergolor, vattenhinder och dammar. Det är en tillgänglighetsanpassad MOS-
anläggning, vilket innebär att den är byggd så att även personer med funktionsnedsättning ska kunna spela.

Skoghalls bangolfklubbs ordförande Ulf Kristiansson är nöjd med resultatet. 

– Det här projektet har varit väldigt viktigt för oss, vi har ställt oerhört höga krav på anläggningen. Den ska ju funka både för allmänheten och för tävling, så jag har arbetat här varje ledig minut. Så nu när det är klart känner jag mig nästan lite vilsen, men lättad också såklart. Nu hoppas vi att få vara med och arrangera SM-veckans bangolf sommaren 2026, det vore ju fantastiskt roligt, berättar Ulf. 

För att verkligen ta reda på om det här med äventyrsgolf är så roligt så skickade HammaröNytt ut sina två testspelare Signe och Olivia som säger så här om sin första runda.

– Den var väldigt fin och olik de andra två banorna. Den kändes naturlig, inte så värst tillgjord, och det var bra svårighetsgrad, både enklare och svårare hål. Inte så enkla att man blev uttråkad och inte så svåra att man blev förbannad. När man spelade hörde man ljudet från den lilla bäcken som rörde sig genom hela banan, det gav en mysig och naturlig känsla. Det var ganska kul att jag fick in en hole in one, berättar Signe, 14 år. 

Den några år yngre Oliva gav också banan godkänt.

– Den var rolig för det fanns många olika hål, och de var ganska lätta tyckte jag. Det var ett hål som var lite svårt, den hade nät, och bollen hamnade i vattnet hela tiden. Vi fick fiska upp den med en håv. Och vattnet i bäcken lät väldigt mycket och det var mysigt, berättar Olivia, 7 år. 

En ordentlig invigning planeras nu för fullt, så håll koll på klubbens facebooksida för mer information inom kort. 

Signe i full action.
Olivia i full koncentration inför putten.
Signe och Olivia med delar av den nya äventyrsbanan bakom sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.