Badhusets vara eller inte

Text: ANNIKA  

Den politiska majoriteten vill riva badhuset på Sätterstrand men först måste kommunstyrelsen bevilja kostnaden om 1,5 miljon kronor. Men än är det långt till ett klubbat beslut då oppositionen har lämnat in ett yrkande om en återremiss i ärendet. De vill att det ska utredas ytterligare innan rivningsbeslut tas.

– Byggnadens skick måste utredas innan det rivs. Om fastigheten och grunden är i gott skick skulle man kunna använda byggnaden till annat om det inte är möjligt att göra en formgjuten rostfri bassäng i den befintliga. Det blir billigare och vi kan ha kvar simundervisningen här på ön. Det är viktigt för kommunens invånare att skattepengarna används på ett vettigt sätt, säger Bosse Henriksson, oppositionsråd.    

   Den kommande simundervisningen kommer att lösas tillsammans med de fyra kranskommunerna Grums, Forshaga, Karlstad och Kil. 

One thought on “Badhusets vara eller inte”

  1. Jag hoppas o önskar att det kommer finnas ett badhus inte enbart för simundervisning utan även för alla som har behovet av att kunna få aktiv motion då de har svårigheter att ta sej till kranskommunerna! Allas lika värde oavsett ålder ska gälla även här tycker jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.