Båtligt bygge bakom brandstationen

Fredins Marinservice kan komma att flytta sin verksamhet till centrala Skoghall. Nyligen togs ett första steg mot etableringen vid Skoghallsådran, bakom brandstationen.

Beslutet togs i miljö- och byggnadsnämnden och gäller en dispens mot strandskyddsbestämmelserna då verksamheten föreslås ligga 25 meter från strandlinjen. Tomten på 3000 kvadratmeter ska inhägnas med industristängsel. In- och utfart är tänkt att finnas invid brandstationen. Gällande marken finns två alternativ: köpa eller hyra.

– Området har redan en marin prägel, jag har pratat med båtklubben som ligger intill och de är positiva till idén, berättar Christian Fredin som bara ser fördelar med läget:

– Dels kan man prova grejer direkt i vattnet. Och dels blir det enklare för kunderna eftersom de kan nå mig båtvägen. Geografiskt ligger det bra till. Nio av tio båtar som utgår från Karlstad tar den här vägen, istället för via Dingelsundsådran.

Christian Fredin törs inte sia om när byggnationen kan komma igång och sedermera stå klar.

– Ju snabbare desto bättre, just nu står jag utan lokal.

BatplatsutredningWEB

Fredins Marinservice kan komma att etablera sig strax norr om brandstationen. Bilden är tagen från en lokaliseringsutredning för hamnar från Hammarö kommun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.