Bidragsregn över ridklubben

Hammarö Ryttarförening får regelbunden och ganska så omfattande ekonomisk stöttning för att klara sin verksamhet.

Och mer än på gång.

Ryttarföreningen har beviljats 110 000 kronor av Värmlands Idrottsförbund (VFI) för energieffektiviserande åtgärder på ridhuset. Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde i juni beviljades föreningen därtill ett kommunalt bidrag på 100 000 kronor med samma syfte. Vid samma sammanträde beslöts också att nyttjanderättsavtalet för den kommunala marken där ridhuset ligger ska förlängas med 15 år, med start i år, detta för att möjliggöra ett bidrag från VFI.

År 2009 anslöts ridhuset på Torp till det kommunala VA-nätet. Men fakturan på drygt 100 000 kronor exklusive moms har hittills legat obetalt. Nu har kommunens servicenämnd beslutat att efterskänka kostnaden.

– Föreningen har ingen möjlighet att betala för sig så fakturan har helt enkelt blivit liggande. Men kostnaden belastar inte VA-kollektivet, betonar Lennart Lämgren (FP), servicenämndens ordförande.

Ryttarföreningen har också påtalat problem med vattensjuk mark som påverkar såväl byggnader som hagar. Serviceförvaltningen har fått i uppdrag att komma med förslag på åtgärder.

– I slutändan har allt är en prislapp som kommunen får ta ställning till. Men den kostnaden får kommunstyrelsen ta, de pengarna har inte vi, säger Lennart Lämgren.

Ridskolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.