Blå himmel och varma dagar

Text: ANDERS VON WACHENFELDT  Foto: KRISTINA

Ja, vad ska man säga annat än tiden som är just nu är fantastisk. Livsandarna lever upp till fullo och det är oftast riktigt gott att leva.

Den här härliga tiden lockar till uteliv med allt vad det innebär. Min erfarenhet är att det kommer bli en del festande med alkohol inblandat. Både bland oss vuxna och bland ungdomarna. Ta bara den stundande midsommarhelgen som exempel. Kan inte säga nog många gånger att ni måste se till att ungdomarna inte kommer åt alkohol. Det gäller både hemifrån som genom langning. Var gärna synlig bland ungdomarna. Det är mer uppskattat än du tror.

Hammarö är fortfarande väldigt lugnt när det gäller brott. Det är som vanligt tillgreppsbrotten som ligger i topp. Se till att dina grejer blir svåra att stjäla. Då slipper vi de ringar på vattnet som sker när drogberoende stjäl, säljer och omsätter till droger. Ja, du fattar. 

Som alla vet så förekommer det våld i nära relationer i allt för många familjer. Fenomenet tycks öka och här undrar jag som sett flertalet fall på nära håll. Hur kan det bli så här? Kärlek är så långt ifrån att slå och kränka någon som det bara går. Om du själv blir utsatt eller någon annan i din närhet så kontaktar du oss på 112. Man kan också lämna tips till oss på polisen.se eller 11414. 

De stundande semestertider som nu ligger i startblocken gör att vi inte kommer närvara med vårt mobila kontor i centrum under sommaren. Vi har stängt från 1 juni fram till 31 augusti sen är vi åter på banan igen. Behöver du nå oss så kommer polisstationen i Karlstad att hålla öppet för dina ärenden. Patrulleringen kommer att ske i kommunen precis som vanligt. Du når polisen på telefon 114 14 och är det ett pågående brott eller om det är fara för personskador är det alltid 112 som gäller.

Nu tar jag snart semester. Gissa om jag ser fram emot lite ledighet. Det blir en tur till kusten med ungarna och så ska jag ta hand om kärleken. Det är så härligt att vi får mer tid tillsammans när vi båda är lediga. Den tiden ska jag verkligen njuta av. 

Ta hand om varandra!

// Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.