Blomsterfonden ger guldkant

Text: KRISTINA Foto: HÅKAN, KRISTINA

Tack vare minneshyllningar till Blomsterfonden kan Hammarös äldreboenden ge guldkant till sina boenden.

Blomsterfonden startade i början av 1920-talet av Alma Hedin som irriterades över att det slösades så mycket pengar på blommor vid jordfästningar. Hon startade därför Blomsterfonden som ett alternativ, där man kunde skänka pengar till hem och vård åt gamla istället. 

Idag finns anläggningar i Storstockholm där äldre hyresgäster får sin sista tid i livet så innehållsrik som möjligt. Minneshyllningar i form av ett vackert kort med en hälsning kan beställas via de flesta insamlingsorganisationer. De minneshyllningar som skänks på Hammarö lämnas en gång per år över av PRO, i år till Djupängens äldreboende. I början av december bokade Torsten Born och Monika Åhlin in träff med enhetscheferna Helena Eriksson, Sofia Simonsson och Ulrica Björkman för att lämna över årets årets insamlade summa. Vitsippan, med sina tio platser, får också del av summan.
– Det här är så värdefullt, det gör att vi kan ge guldkant till våra boende, berättar Ulrika.

Tio tusen kronor blev årets summa, lite högre än tidigare år, och pengarna kommer uteslutande användas för att ge de boende en guldkant. Vid högtider brukar blommor köpas in, trubadurer har anlitats och de har anordnat restaurangkvällar med menyer, uppdukade bord och serveringspersonal. 

– Och i år har vi till exempel haft en hälsomånad och då kunde vi köpa in minigolfbanor och servera hälsodrinkar, berättar Helena.

Under fotbolls-EM arrangerades fotbollsfester i stora salen när Sverige spelade, och dryck, tilltugg och festliga tillbehör köptes in. Vid ettårsjubileumet anlitades MÖR för underhållning och det bjöds på bubbel och tårtor. En Nobelmiddag anordnades där köket på Djupängen lagade en trerättersmeny till alla enheter och de köpte in servetter, ballonger och dukade långbord med finservis på alla avdelningar.  

Nu vill Djupängen söka utskänkningstillstånd för att kunna arrangera till exempel pubkvällar med servering i sina allmänna utrymmen.

Redaktör Kristina Öijeberg med Blomsterfondens Thorsten Born.
Coronasäker överlämning av presenten vid Djupängen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.