Cecilia årets företagare

Text: ANNIKA  Foto: KRISTINA

 Onsdag 5 juni korades Årets företagare av Hammarö kommun i samarbete med
 Företagarna Värmland. 

Vid en företagarlunch på Lillängshamnens restaurang där årets företagare korades. Utmärkelsen har delats ut av kommunen sedan 1986 som ett led i arbetet med att skapa goda relationer mellan kommun och arbetsliv. Och sedan 2021 görs detta i samarbete med Företagarna Värmland.  

Av tiotalet nomineringar som
inkommit valdes fem tunga kandidater ut. De nominerade var Anna-Malin Hagen på Marguerites charkuteri och delikatessbutik, Pelle Alsterlind på Steel solutions, Stefan och Christer Bood på Bolist Hammarö Järnhandel, Martin och Susanna Hedin samt Karin Larsson på Hammarö Smådjursklinik och Cecilia Fjellman Fredholm på Seleri AB. Alla dessa fem har satt sina avtryck som företagare på ön men bara en av dem kunde koras som vinnare. Och vinnaren 2024 blev Cecilia Fjellman Fredholm.

   Nomineringen lästes upp av Fredrik Syrén, vice ordförande i Företagarna Södra Värmland:  

Priset för Årets Företagare tilldelas en dedikerad Hammaröbo. Hennes företag företag som hon har tillsammans med sin syster har varit aktivt i ett decennium och har etablerat sig mer än väl på orten med en smart affärsidé som är rätt i tiden. Hennes bidrag sträcker sig däremot långt bortom egna affärsintressen. Hon strävar efter att bygga broar mellan kommuner och näringsliv och har därigenom skapat tillväxt och framgång för andra än henne själv. 

Cecilia är en inspirerande förebild för andra företagare och en genuin ambassadör för Hammarö.

– Det här är ett av de roligaste uppdragen jag har, att få uppmärksamma det lokala näringslivet och lyfta någon som visat framfötterna under så lång tid här på Hammarö, säger Annika Axelsson, näringslivsansvarig Hammarö kommun. 

Förutom äran fick Cecilia diplom, blommor och en tårta. Nu väntar en regionsfinal hos landshövdingen till hösten. 21 regionfinalister går sedan vidare till final på nationell nivå och får åka till Blå hallen i Stockholms stadshus i oktober där utmärkelsen Årets företagare Sverige delas ut.

– Jag är verkligen överraskad och hade inte förväntat mig detta. Det känns roligt att bli uppmärksammad
för det jag gör. Den här utmärkelsen delar jag med min syster som jag driver Celeri tillsammans med, jag har ju inte kunna göra det här utan henne. Jag är rörd och förvånad, säger Cecilia. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.