Daniel expertkommentator på OS

Text: KRISTINA  Foto: PRIVAT

Kanske var det fler än jag som hickade till när Nils van der Poel tog OS-guld i 5 000 meter skridskor söndag 6 februari. Det satt nämligen en hammaröbo i studion och kommenterade.

Söndag 6 februari tog Nils van der Poel OS-guld i 5 000 meter skridsko. I studion på Kanal 5 satt hammaröbon Daniel Friberg som i VM 2009 tog silver i lagtempo. Detta nämnde vi i en bisats i en artikel vi skrev i juli förra året. Då med anledning av att Daniel tillsammans med en kompis startat företaget Soda4you som erbjuder abonnemang på kolsyrepatroner. När jag ringer upp Daniel har han precis checkat in på ett hotell i Stockholm, för att senare vara med på OS-kväll med Almenäs. I morgon (fredag 11 februari) är det dags att kommentera Nils van der Poels 10 000 meter skridsko. Men hur kommer det sig att han blev anlitad som expertkommentator?

– Jag har en kompis som också var med på OS 2010, han var med i curlinglaget. Han har kommenterat curling i OS och fick höra att de saknade en expert på skridskor, så han rekommenderade mig, berättar Daniel. 

   I december förra året blev Daniel uppringd av Discovery. 

– Det var väldigt roligt och smickrande, sådana samtal får man inte varje dag, berättar Daniel. 

Så nu har Daniel Friberg hängt med Jonas Karlsson, Patrik Ekwall och Jessica Almenäs. 

– De har tagit hand om mig jättebra, hela produktionsbolaget, producent och sminköser. Vi fick lära känna varandra lite innan, så det var väldigt avslappnat och härligt, fortsätter Daniel. 

Inför projektet Var Daniel nervös, men väl på plats har det gått jättebra. 

– Gemene man kan ju inte så mycket om skridskor, så jag skulle ju kunna säga nästan vad som helst. Men jag vill ju att de som kan skridskor ska tycka det är bra också. Det är ju en avvägning, vilken nivå man ska lägga sig på. Men jag har blivit kontaktad av några efter mina insatser och fått fin feedback, avslutar Daniel. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.