Deckarduon släppte nytt

Text: KRISTINA  Foto: JONATAN FERNSTRÖM

Peter Mohlin och Peter Nyström skrev Det sista livet som utspelar sig till stor del på Hammarö. Författarna vann Crimetime Award – Årets deckardebut 2020, och blev nominerade till Årets debut av Svenska Deckarakademin samt Årets deckare hos Storytel Awards. 

Uppföljaren Den andra systern kom våren 2021 och nu har deckar-duon släppt den tredje boken i serien. Den tysta fågeln utspelar sig dock inte på Hammarö, men författarparet lovar att tänka på vår kommun i sin nästa bok. 

– Dessvärre är inte Hammarö med som en central miljö i denna bok. Ibland nämns det ju så klart och det görs en del korta besök på ön. Men inga lik eller mord just där den här gången. I nästa bok ska vi göra allt för att få in vackra Hammarö, det lovar vi, säger Peter Nyström.

Den tysta fågeln är alltså den tredje i serien om den före detta FBI-agenten John Adderley som under ny identitet utforskar sina svenska rötter i Karlstad. Författarna lovar djupa människoporträtt, många intriger och överraskande vändningar. Historien startar med att en benbit hittas i ett fågelbo i Grums.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.