Delikatesser i Lillängshamnen

Text och foto: KRISTINA

I mitten av maj planerar Anna-Malin och Mark att öppna Marguerites charkuteri och delikatesser
i Lillängshamnen.

 Anna-Malin och Mark Hagen sadlar om efter att ha drivit Hammarö Beach Club och senare Maggies café i en ombyggd container vid bryggan. Nu öppnar de en butik i bottenplan i ett av de nybyggda husen i Lillängshamnen. Här kommer vi hitta ost och chark, ett café och en liten presentbutik.  

– Mitt emot vaktstugan i hamnen kommer vi ha en liten klassisk ost och charkbutik med både lokalt producerade godbitar och produkter från runt om i Europa, och lite roliga grejer som inte finns i de traditionella butikerna, berättar en sprudlande Anna-Malin.

Här kommer vi även kunna njuta av hembakat som bullar och pajer, eller om vi vill ha något matigare så kan man unna sig en macka med valfritt innehåll från ost- och charkdisken. De kommer även erbjuda charkbrickor till festen eller fredagsmyset. Några få sittplatser får plats inomhus och några ute under tak.

– Det är en liten lokal, så allt blir i liten skala. Och vi kan utlova riktigt gott kaffe, vi är ju båda två utbildade baristor. Och tanken är att våra gäster ska utnyttja hela hamnen som en fantastisk uteservering. Beställ en charkbricka från oss och en räksmörgås från fiskrökeriet och ta med ut på bryggan eller
klipporna, säger Mark.

På lördagar kommer paret er-bjuda kryssfika och köra Melodikrysset på radion tillsammans med gästerna. 

– Då kan vi kryssa tillsammans istället för att en sitter hemma allena. En anledning för folk att komma ut, berättar Anna-Malin. 

Utöver detta kommer de ha en liten presentbutik med saker som är bra att ha både i hemmet och med på sjön, till exempel ostknivar, termosar och kökshanddukar. 

   Marguerites kommer ha öppet året om.

– Det här känns helt rätt, och äntligen kan vi arbeta både långsiktigt och året om. Och responsen är fantastisk, folk verkar ha längtat efter något sånt här nere i hamnen, säger Anna-Malin.

   Verksamheten är döpt efter parets dotter som föddes 2021.

– Containern fick heta Maggies bar, också döpt efter dottern, men den här verksamheten känns lite mer sofistikerad, skrattar Anna-Malin.

Anna-Malin och Mark utanför sin butik i Lillängshamnen. Här jobbar de nu för fullt för att hinna få klart inför öppnandet i mitten av maj. 

Anna-Malin och Mark i sin butik som öppnas i maj 2023.

One thought on “Delikatesser i Lillängshamnen”

  1. Underbart att ni kommer igen med nya fina idéer. Ni behövs och skapar sån härlig trevnad och spännande förnyelse. Ser fram emot att ta en fika hos er i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.