Djupängen power meet

Text: ANNIKA  Foto: MIA HERNELL BLOMQVIST

Det mullrade gott om motorerna när de gamla veteranbilarna, mopederna och motorcyklarna rullade in på Djupängen. Det låg en doft av grillad korv i luften och Old man band spelade rocklåtar.

Tisdagar går under somrarna under namnet grilltisdag vid Djupängens äldreboende. Då blir det grillmat ute för de hågade. Som avslut för grillsäsongen anordnades för andra året i rad en riktig nostalgitripp när det bjöds upp till Power Meet. Förra året kallades tillställningen för motorträff men som nu har blivit uppgraderat till ett riktigt kraftfullt Power Meet.

Musiken som förra året kom ur en högtalare var i år utbytt mot ett liveband. Det var Old Man Band, numera husband på Djupängen, som spelade gammal klassisk rock. Att deras spelglädje smittade av sig var tydligt. Det blev en hel del spontandansande i publiken och det sjöngs med i låtarna på flera håll.

– Det är verkligen svårt att stå eller sitta still när de spelar, det riktigt sprätter i benen, säger Mia Hernell Blomqvist, en av initiativtagarna till eventet.

Ett Power Meet är ingenting utan morrande motorer och blank krom. I år kom hela femton fina klassiska bilar, allt från Saab och Amazon till riktigt tjusiga amerikanare som exempelvis Cadillac. Utöver det kunde de njuta av många veteranmopeder och några motorcyklar från förr. Många fick sig nog några nostalgiska minnen när de rörde sig på området och såg allt som kanske tillhörde deras ungdomsår.

Som kronan på hela tillställningen intogs en tidsenlig lunch. Det blev grillad korv med räksallad och Pucko som förstärkte tidsandan än mer.

Det här blev en mycket lyckad tillställning. Humöret var på topp hos de cirka 150 personer som umgicks i det fina vädret där de yngsta kom från Mörmoskogens förskola.

Vi har anledning att återkomma till aktiviteterna som anordnas på Djupängen. I boenderådet sitter både personal och boende och de träffas fyra gånger per år. 

– Då får de som vill vara med tycka till och komma med förslag på vad de vill att vi ska göra. Det här Power meetet har kommit till ur en av de här önskningarna, berättar Mia Hernell Blomavist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.