Drömmen om storvinsten

Spelar du precis som jag på V75 någon gång då och då? Eller drömmer du om storvinsten på turspelen Keno, Bingolotto, Triss eller Lotto? Jag är ingen storspelare men köper trisslotter då och då, och de gånger jag spelar V75 är det alltid en Harry Boy för 100 spänn. Detta sker någon gång i månaden och jag hoppas alltid på att åtminstone vinna de satsade pengarna tillbaka. Än så länge ligger jag nog på rätt mycket minus. Men längtan efter att få vinna en liten sudd med extra pengar gör att jag fortsätter spela då och då. För plötsligt händer det.

I november förra året var det en vinnare boendes i Tyskland som vann 1,3 miljarder kronor på Eurojackpot. Tänk er, en komma tre miljarder kronor. Det är så ofantligt mycket pengar så det är svårt att greppa. Undrar om hen är mycket lyckligare nu än innan? Personligen tycker jag att dessa storvinster borde fördelas på fler mindre vinster. Sätt ett tak på exempelvis tio miljoner och dela ut fler vinster på halv- och helmiljonen och hundratusenkronors vinster. Det skulle göra så många fler lyckliga att få sätta en liten lyxig guldkant på vardagen. Håller du inte med? För till syvende och sist är inte pengarna det viktigaste i livet utan att nära och kära får vara friska. För hälsan kan inte köpas för pengar.

Och, nej, jag tänker inte nämna ett enda ord om hur snöröjningen är skött under vintern. Men jag håller med till hundra procent.

// Annika

Bilden är från Pixabay

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.