Du underbara sommartid

Just idag, precis nu, ser jag ut genom fönstret och skådar en alldeles fantastiskt blå himmel. Björkarna har fått musöron och är precis så där skirt gröna som de bara kan vara så här innan de slår ut för fullt. Ute i skogsbackarna har vitsipporna slagit ut för fullt och vågorna på vår vackra Vänern bjuder in till det stundande sjölivet. Sommaren är på ingång och jag njuter för varje dag. Enligt mig är vi inne i årets bästa period precis nu.

Ute i skogarna har djurlivet tagit fart på riktigt. Fåglarna slåss nästan om vem eller vilka som kan kvittra högst. Rådjuren är många här på ön och jag stöter på ett flertal dagligen. Man kommer dem väldigt nära från hästryggen. Två tranor dansar för varandra på ett fält och där uppe i skyn svävar några rovfåglar majestätiskt. Djurens konung, älgen, gör sig påmind då och då genom täta besök i de skogar där jag rör mig. Något som jag däremot aldrig har stött på är det skygga lodjuret. Jag har hört att de ska finnas här på Hammarö. Någonstans. Annars är jag rätt glad över att jag slipper möta björn, varg och vildsvin här på ön. Det räcker med att vi har de där slingrande sakerna och fästingarna vi måste se upp för.

Sommaren bjuder in med öppen famn till att vara utomhus. Nu kan vi duka upp fikat, tända grillen, spela boll, sola och umgås med himlen som tak och gräsmattan som golv. Så, gott folk, ladda batterierna genom att vara ute så mycket det bara går nu. Tids nog är det höst och då får vi kura skymning igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.