Elljusspår blir betydligt dyrare

I höstas ljussatte kommunen Mörmopåret till en kostnad på 1,5 miljoner kronor. Men det kan komma att krävas ytterligare 500 000 kronor innan spåret är riktigt gångbart igen.

Beslutet om belysa spåret togs förra våren med målsättningen att installationen skulle vara slutförd under hösten. Och så skedde, men till priset av att ytskiktet måste läggas om.

– Dels kördes maskinerna sönder en del men det handlar också om skador sedan skyfallen i somras, förklarar Johan Rosqvist, chef för kommunens serviceförvaltning.

Förutom ytskikt ingår också dräneringsåtgärder. Troligen kommer det gamla träflisunderlaget att ersättas med grus. Dels för att grus inte är lika underhållskrävande. Och dels för att flisen numera är betydligt dyrare för kommunen.

– Tidigare fick vi flisen gratis från Stora Enso. Men dessutom körde de ut det gratis till oss, och det är främst transporterna som kostar pengar, och vi känner att vi i så fall måste köpa in den tjänsten, menar Johan Rosqvist.

Fotnot: I pappersupplagan berättade vi att ärendet återremitterades för vidare beredning. Detta är fel. Nämnden tog beslutet att avsätta 500 000 kronor för ändamålet.

MormoljusetWEB

One thought on “Elljusspår blir betydligt dyrare”

  1. Håller med om att spåret måste dräneras. Fundera dock på vad syftet med Mörmospåret är innan beläggningen byts till grus. Ett motionsspår med grusbeläggning blir inte speciellt attraktivt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.