Elskåp visar poesi

Text: ANNIKA  Foto: BECK ANDERSSON

Ta på dig ett par bekväma skor och ge dig ut för att ta del av konstrundan ”Att vara människa”. På åtta platser i Skoghall finns elskåp prydda med poesi.

Konstnären Daniel London och poeten Frida Warnqvist står bakom de färgglada elskåpen vi hittar på Skoghall. Elskåpen är noga utvalda och texterna handlar om saker vi alla kan uppleva, oavsett ålder. Den här konstrundan ingår som en del i Karlstad Street Art.

Frida Warnqvist är poet och ordkonstnär från värmland som brinner för streetkulturen. Hennes texter handlar om livet och alla dess skeenden och naturen är ett favoritämne som ofta återkommer i hennes texter. 

London vill med sin gatukonst väcka igenkänningsfaktorn i det vardagliga i både smått som stort. När färg och form flyter samman och blir till riktigt bra gatukonst kan det leda vidare till positiva och lyckade samtal människor emellan. Åmålbaserade London arbetar med att sprida gatukonsten vidare till barn och ungdomar.

I dagsläget finns åtta smyckade elskåp runt om på Skoghall men planen är att dubbla antalet under senhösten. 

Utställningen kureras av Marthe Hem för Karlstad Street Art och möjliggörs av Hammarö kommun, Region Värmland, Karlstad Innovation Park och Ellevio.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.