Emma och Anna underhåller på Oscarsteatern

Text: ANNIKA  Foto: MATS BÄCKER

Oscarsteatern i Stockholm slår på stort när de sätter upp musikalen Tootsie med Robert Gustafsson i huvudrollen. En gammal filmklassiker som nu har hittat till teaterscenen med stor ensemble och fulltalig orkester.

Bland de medverkande hittar vi bland annat de två hammarö-tjejerna Anna Hansson och Emma Mellroth. När vi får träffa dem en stund via FaceTime är premiären bara några dagar bort och det märks tydligt på båda två. Förväntningarna på den kommande spelperioden är stora och det fnittras och pratas i mun på varandra under hela vårt samtal. Det märks att de trivs med varandra och har väldigt roligt på jobbet. Deras glädje svämmar liksom över.

Anna har jobbat i branschen som sångare, musikal- och showartist under många år både här i Sverige och utomlands. En av Annas större roller var när hon fick en av huvudrollerna i uppsättningen Next to Normal som spelades på Stadsteatern. Emma däremot har precis gått ut sin musikalutbildning och är rätt ny i dessa sammanhang.

– Det här är mitt första riktiga jobb inom musikal, efter Spelman på taket på Dansens hus som var min praktik, berättar Emma.

Nu är båda tjejerna en del i en stor ensemble med många kända namn i titelrollerna. Det är
klart att vi undrar hur det känns att arbeta med så stora namn.

– När vi jobbar tänker vi inte på vem den eller den är. Alla är proffs på det de gör och det är verkligen en lyx att få göra det här tillsammans med dem, säger Emma.

De båda tjejerna är uppväxta här på ön. Faktum är att de bara bott ett hundratal meter ifrån varandra. Säkert sprang de på varandra någon gång utan att veta att de en dag skulle bli kollegor. Nu bor båda tjejerna i Stockholm. Anna med sin man och sina barn i ett hus på Värmdö och Emma i en lägenhet i söderort. Och båda poängterar hur bra det är att bo i just Stockholm med tanke på deras yrkesval.

– Stockholm har många teatrar vilket ger möjlighet till fler jobb. Här hålls många auditions även till produktioner som inte ska sättas upp här i stan. Sen är det lätt att ta sig härifrån med olika kommunikationer om man ska jobba på annan ort, berättar Anna.

Som det ser ut i skrivande stund kommer Tootsie att spelas fram till mitten av december. Biljett-försäljningen ser ut att gå riktigt bra så chansen till att spelperioden förlängs är mycket stor.

– Och vill ni se något roligt på teatern så ska ni se den här föreställningen. Den är verkligen riktigt, riktigt kul, avslutar Emma.

Emma och Anna. Selfie.

Så här såg det ut under vår intervju med dessa härliga tjejer.

Anna Hansson. Foto Mats Bäcker.
Emma Mellroth. Foto Mats Bäcker.
Färdigsminkade. Snart dags för att hoppa i peruk och scenkläder. Selfie.
Bild från föreställningen. Foto Mats Bäcker.
Bild från föreställningen. Foto Mats Bäcker.
Bild från föreställningen. Foto Mats Bäcker.
Bild från föreställningen. Foto Mats Bäcker.
Bild från föreställningen. Foto Mats Bäcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.