En gnista och allt kan bli förstört

Text: ANDERS VON WACHENFELDT  Foto: HÅKAN

Nu ska jag tjata hål i hôvve på er. Fast jag önskar att jag inte behövde upprepa mig igen, igen och igen. Men nu är läget så i kommunen att jag inte har något val. 

Det gäller det här otillåtna eldandet som sker framför allt runt Hammarlunden och Bärstadsskolan. Vad tar det åt er som gör det här? Förstår ni verkligen inte vad konsekvenserna kan bli? En liten vindstöt kan göra så en gnista far i väg och orsaka en riktigt stor brand. Vi har haft nog med det här på ön. Snälla, låt bli. När jag ändå är i gång, låt även bli att förstöra på annat sätt. Krossa inga rutor, låt busskurarna vara i fred och klottra inte. Alla de pengar som går till att laga och fixa detta kan, och bör, gå till roligare saker som gagnar alla i kommunen.

Nu måste jag vända mig till dig som förälder. Igen. Vet du vad dina barn håller på med när de inte är hemma? Det är faktiskt ditt ansvar som förälder, och vi som jobbar inom stat och kommun behöver er hjälp. Det är många ungdomar som är ute sent på kvällar/nätter och om vi vuxna kan vara närvarande i denna miljö så hjälps vi åt att både skapa trygghet och kanske förhindra något brott.

För att återkoppla till skadegörelsen runt skolorna. För någon vecka sedan gick jag tillsammans med representanter från kommunen, närboende, fritidsförvaltningen och räddningstjänsten en trygghetsvandring i området runt Hammarlunden. Vi hittade en del platser där det behövs förbättras med bland annat belysning. Jag hoppas att kommunen har möjlighet att tag i detta rätt omgående.

När det gäller annan brottslighet här på ön så är det fortfarande rätt lugnt. Vi har haft några bostadsinbrott, något kortbedrägeri och lite småbus men inget större oroväckande. Bilstölderna har minskat sedan sist och det är en trend som jag hoppas håller i sig.

För min del väntas nu några dagar med ledighet. Det kan behövas efter de veckor där hela familjen var drabbade av Covid, så även våra två katter som gick omkring och nös. Även om det är tråksaker som måste fixas där hemmavid så är det skönt att vara ledig med familjen. Och lite roligheter ska vi hinna med. Gustavsviksbadet väntar på oss och jag hoppas vi kan lämna tillbaka det i samma skick när vi åker som det var när vi kom – för det är ju faktiskt mitt ansvar som förälder.

Ta hand om VARANDRA!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.