En nagel i ögat

Text: ANDERS VON WACHENFELDT  Foto: HÅKAN

Att vara kommunpolis kan vara ett av de bästa sätten att arbeta som polis på. Jag får vara med och tycka till i många frågor som rör kommunens säkerhet. Jag kan med andra ord vara med och påverka så att din tillvaro blir tryggare här på ön.

Idag har jag precis varit och träffat kommunens två nya fältarbetare. Det är en kille och en tjej som är utbildade socionomer. Först och främst kommer de försöka lära känna ungdomarna i deras miljöer. Sen blir de ett starkt komplement till både Trygghetsvandrarna och mig. De är en stark förstärkning till vårt team och jag är säker på att de kommer att göra stor nytta i kommunen. 

Hammarö kommun är generellt sett en lugn och trivsam kommun. Men det finns såklart lite smolk i bägaren även här. Det senaste är ju vandaliseringen på Hammarlundens högstadie-skola som gör mig riktigt bedrövad. Jag förstår inte det roliga i att panga rutor. Finns det verkligen inget vettigare att ta sig för på fritiden? Här måste jag än en gång be dig som förälder att verkligen kolla upp vad din telning gör när hen inte är hemma. Samtidigt vill jag uppmana alla kvällsflanörer och hundpromenerare att ta en extra lov på de platser där ungdomsgängen gärna samlas. Var en nagel i ögat på dem och se till att de alltid kan vara säkra på att bli upptäckta. 

   Någon gång under hösten kommer jag att tillsammans med bland annat kommunen göra en trygghetsvandring i området runt just Hammarlunden. Här kommer vi till exempel se hur det ser ut med belysning och buskage i området. 

Tyvärr måste jag säga att det nu har förekommit några bilinbrott där bildelar stulits. Nu är det bilar av märket BMW som är drabbade. Det är framför allt M-paketen i bilarna som är eftertraktade. Det stjäls rattar och annat av värde från bilarna. Och det spelar ingen roll om bilen står parkerad precis utan-
för ytterdörren. Mitt tips är att se till att du har ordentligt larm installerat i bilen. Och ha gärna belysning där bilen står, helst med rörelsesensor så det blir mer påtagligt om någon rör sig runt bilen. Speciellt bra natte-tid då en lampa som tänds ger större reaktion än en som lyser konstant.

Visst finns det fler pekfingrar jag borde vifta med men jag tycker det räcker så här för den här gången. Man får inte tjata allt för mycket för då blir det bara för döva öron. Döva öron är däremot något som jag går omkring med dessa dagar. Vi firade nämligen vår lilla huligan i helgen som fyllt fyra år med allt som hör till. Barnkalas i den åldern kan verkligen bli livade tillställningar. 

Ta hand om varandra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.