Ett hälsans hus i Nol Gård

Text: ANNIKA  Foto: KRISTINA

På Nolgård i Nol Gård finns EVP, Egenvårdspoolen, som erbjuder behandlingsrum och utbildningar för terapeuter. De är även grossister inom näringstillskott. 

Utanför tomtgränsen och det röda staketet rullar trafiken på Hammaröleden. Det är inget man märker av när man kommer in i Egenvårdspoolens hus på Nolgård, granne med både hunddagis och veterinär. Här har verksamheten funnits sedan förra året. Huset som är byggt uppskattningsvis 1890 har en charm och atmosfär som passar dagens verksamhet förträffligt.

Huset har haft många verksamheter genom åren men idag driver Micke Gustavsson Sjöns tillsammans med kollegan Pekka Nylund företaget Egenvårdspoolen, EVP. Företaget startades 2007 och är grossist och leverantör av funktionsinriktade näringstillskott så som vitaminer, mineraler, aminosyror, örter, fettsyror och olika blandningar för terapeutiskt bruk. De flesta av företagets cirka 300 produkter har företaget utvecklat på egen hand. EVP har ett tusental registrerade återförsäljare i Sverige samt även i Norge och Finland.  

EVP erbjuder även högkvalitativa utbildningar som riktar sig till terapeuter och de samarbetar med fler-
talet föreläsare som håller kurser inom sina respektive expertområden. I huset finns en stor kurslokal, ett stort och härligt kök, flera små behandlingsrum, några övernattningsrum och ett stort lager. Behandlingsrummen hyrs ut till terapeuter med olika inriktning. Några har egna mottagningsrum, andra rum bokas dag för dag och delas med andra terapeuter. Här finns bland annat tillgång till fotvård, osteopat, massage, hudvård och alternativa behandlingar. 

Under vår intervju får vi träffa Micke Gustavsson Sjöns som kallar sig för spindeln i nätet för verksamheten. Vi får också träffa hans fru Gunilla Eisfelt Sjöns med både hud- och fotvård som specialitet. Urban Ågren, massör, reikihealer och zonterapeut är känd av många här på ön och finns på plats en dag i veckan. Andra som hyr rum är bland andra Kristina Sjöbom som driver KS livsenergi i harmoni samt Henrik och Johan, osteopater från Hagapraktiken i Arvika.

Kristina erbjöd mig att prova på en Shiatsubehandling, en japansk läkekonst, och det var något jag inte tackade nej till. Denna behandlingsform används för att förebygga och behandla obalanser i kroppens energisystem, vilka kan påverkas i positiv riktning genom behandling. Jag blev starkt imponerad när hon efter några minuter berättade vilka problemområden i hälsan jag hade och som hon ville jobba vidare med. Allt stämde till 100 % utan att jag anslöjat något innan. Det var en mycket behaglig timme och jag fann mig helt avslappnad under tiden hon behandlade mig. Detta kommer jag göra om.

Ett gammalt foto från 1993. Det sägs att dagens hus en gång i tiden var stall. Efter det har gården inhyst många verksamheter men nu är det bar Egenvårdspoolen som håller till här. Med detta läge och detta fantastiska hus lär de bli kvar här länge än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.