Ett händelserikt år går mot sitt slut

Text: ANDERS VON WACHENFELDT  Foto: HÅKAN

Nu är vi inne på sluttampen för 2021. Ett väldigt annorlunda år på många sätt och vi hoppas att nästa återgår till lite mer normala förhållanden.

Från polisens perspektiv har det varit vissa brott som utmärkt sig extra på Hammarö. Det har varit några enskilda allvarliga händelser men även andra brott som har utmärkt sig till antalet. Jag tänker på skadegörelsen framförallt som även senaste månaden ökat. Något som i slutändan drabbar alla människor i kommunen på ett eller annat sätt. Det krävs att vi alla hjälps åt för att förebygga detta.

Inför julen vill jag passa på att ge alla som tänker fira i närheten av barn uppmaningen att avstå alkohol. Julen är barnens högtid och de förtjänar tryggheten att se sina förebilder nyktra från sin bästa sida. Läs gärna mer på vitjul.se.

Högtider innebär inte glädje och gemenskap för alla. De som är ofrivilligt ensamma kan ha en väldigt tung tid framför sig nu. Våga sträck ut en hand, kanske kan du hjälpa någon genom ett samtal eller besök under helgerna. Många olika hjälplinjer finns, som jourhavande medmänniska, äldrelinjen, självmordslinjen, jourhavande präst och lifeline. Om du själv eller någon i din närhet mår så dåligt att den vill skada sig själv ringer du 112. 

Nyårsafton förra året bjöd på en hel del fyrverkerier som ibland riktades åt fel håll. Det finns av flera anledningar några regler om detta som är viktigt att följa, inte minst åldersgränsen om 18 år och att smällare är förbjudna nu för tiden. På Hammarö är det förbjudet att använda pyrotekniska varor närmare än 200 meter från de särskilda boendena Djupängen och Björkhagsgården. 

Sist men inte minst vill jag passa på att önska dig en riktigt god jul och gott nytt år! Om något går snett så vet du vart du ska vända dig. 112 och 114 14. Själv kommer jag jobba i mellandagarna och varva med plugg i kriminologi.

TA HAND OM VARANDRA!

// Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.