Europa i en pizzakartong på Bärstadsskolan

Text och foto: KRISTINA

Klass 5A på Bärstadsskolan har sedan strax före jul haft ett projekt där eleverna fått lära sig om olika länder i Europa. Detta presenters genom att använda pizzakartonger.

Eleverna har blivit indelade i par och tilldelade länder. De har forskat fram fakta som de visualiserat i pizzakartonger. En av lärarna, Maria Walther-Johansson, fick idén från ett lärarforum. 

– En rolig sak är att eleverna nog inte tänker på att de lär sig tre ämnen samtidigt, SO, bild och svenska, berättar Maria.

Juni Nilsson och Ellie Långner har fått grotta ner sig i Grekland. 

– Det var ett roligt sätt allt lära sig på, berättar Juni.

– Vi fick lära känna landet mer, mat, miljö, allt möjligt. Vi blev som proffs på vårt land, skrattar Ellie som varit i Grekland på semester och kunde berätta om landet på ett levande sätt. 

När jag kommer till skolan presenterar Thea och Doris Frankrike inför klassen. När alla presentationer har gjorts tänker Maria att eleverna ska få presentera projekten för föräldrarna också. 

– Kanske kan vi bjuda på lite typiska maträtter också, som Thea och Doris som har Frankrike kan till exempel bjuda på lite ost och baguette. Det är en väldigt fin klass jag har och jag är så stolt över dem. De gör det enkelt att gå upp till jobbet varje morgon, säger Maria.  

Juni och Ellie med sin pizzakartong om Grekland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.