Felicia öppnade ekologisk salong

Text: KRISTINA  Foto: PRIVAT

Hammaröbördiga Felicia Andersson öppnade sin ekologiska hårsalong Flow Organics i rosa huset i Viken, Karlstad i november, efter att ha varvat utbildningsresor, anställning och hyrstol i några år. 

Felicia utbildade sig till frisör på gymnasiet och inriktade sig direkt på ekologiskt. Som ung tränade hon mycket och ville optimera, och det började med maten. 

– Det var så mitt intresse började. Jag läste på om vad som är bra att äta, så det blev mer och mer ekologiskt för hälsans skull. Så det kändes naturligt att börja arbeta med ekologiska produkter, berättar Felicia.  

   Efter att ha kombinerat en tjänst som restaurangchef på Möruddens brygga med en tjänst som frisör en tid flyttade hon till Varberg och hyrde en stol på en ekologisk frisörsalong. Efter sex år blev staden för liten och lust till något nytt kom, så Felicia flyttade till Indien. 

– Jag utbildade mig inom yoga och naturmedicin, berättar Felicia. 

2018 flyttade hon hem till Värmland igen och arbetade ett år på en ekologisk salong, tog tjänstledigt och drog i väg till Indien igen. 

– Jag har varit där fyra gånger i utbildningssyfte, totalt ungefär ett och ett halvt år, berättar Felicia.

Planen var sedan att åka till Sydamerika för att fortsätta utbilda sig inom alternativmedicin, men då kom pandemin. 

– När jag reser har jag utbildat mig, även om jag rest för nöjes skull. Kanske på halvtid med kurser på förmiddagar bara. Så har jag gjort bland annat på Maldiverna och Bali, skrattar Felicia.

I oktober förra året började Felicia studera alternativmedicin i kinesisk medicin och akupunktur. 

– Läraren som är känd för att vara den bästa och som jag verkligen ville gå hos närmar sig 70 år och det kanske är sista klassen han har. Så jag kände mig tvungen att hoppa på den treåriga utbildningen i Falköping. Jag åker dit en gång i månaden och läser resten på distans, berättar hon. 

Felicia har länge velat öppna egen salong, men eftersom hon rest i perioder har det inte varit något alternativ. Men när hon började plugga så visste hon att hon skulle vara i Sverige i tre år. 

– Det passade perfekt att öppna egen salong nu, det blir lättare att kombinera med plugg, berättar Felicia. 

En lokal i Viken blev ledig och Felicia öppnade sin salong Flow Organics första november förra året. 

– November och december var det fullbokat, men januari har varit lite lugnare tack och lov, skrattar Felicia som nu behöver återhämta sig lite. 

Tack vare alla sina utbildningar utomlands kan Felicia erbjuda även yoga och holistiska behandlingar och produkter i sin salong. Och vi kan se fram emot även akupunktur och frekvensmaskiner i framtiden. 

– Behovet av hjälp inom naturmedicin är stort, det märker jag redan nu, så det kanske blir att jag behöver dra ner på frisörtjänsterna i framtiden. Men just nu får jag ju göra två roliga saker. Det här känns skitbra, jag älskar det här lilla rosa huset. Det är en liten skön oas med högt i tak, lugn musik och spakänsla, avslutar Felicia. 

Nedanför ser ni ett fotocollage från Felicias nya frisersalong. Felicias hund, den lilla gremlinen Tindra är med matte på jobbet. Tindra är 17 år gammal och en liten riktig liten diva, precis som man får vara när man nått den aktningsvärda åldern. Mycket av inredningen visar vad Felicia brinner för förutom sitt frisörjobb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.