Fler ungdomar och tränare för A-Laget

Hammarö Fotboll har växt sig stadigt större sedan starten för drygt tre år sedan.

År 2015 är inget undantag.

Alexander Makrygiannis var med från starten och spelar idag i föreningens A-lag i division 3. Utvecklingslaget ligger i division 7. Och under allt växer ungdomsverksamheten med totalt sex lag fördelat på tre träningsgrupper; P06, P07 samt ett helt nytt mixat P06/07.

– Vi har satt som policy att ha maximalt 25 spelare i varje lag, minst en ledare per tio barn och en utbildad ledare per grupp. Alla barnen måste få en chans att bli sedda. Det innebär tyvärr också att vi måste säga nej ibland. Men det är först till kvarn som gäller och ingen toppning, just nu har vi plats för fyra spelare till i mixlaget, berättar Alexander.

Totalt har föreningen nu 150 registrerade spelare och över 200 medlemmar. Mixlaget kan så småningom bli till två separata 06- och 07-lag. Men en växande klubb kräver också fler träningstider.

– Det är tajt med tider som det är redan nu på Mörmo IP.

Föreningen bildades på östra Hammarö. Däremot tränar man inte längre på den ursprungliga ”hemmaplanen”, det vill säga grusplanen vid korsningen Lövnäsvägen/Norra Bryggerivägen på Lövnäs.

– Vi spelar ”bara” i division fem, men vi har höga ambitioner och då är det svårt att motivera laget och locka nya spelare om vi tränar på grus.

En annan nyhet är att A-laget har gått ifrån att ha spelande tränare. Istället har man tagit in Anders Larsson med meriter från bland annat FBK och SK Sifhälla.

– Det är en jäkligt bra tränare och ett lyft att få in en så rutinerad tränare som Anders, säger Alexander som berättar att beslutet togs efter en rejäl svacka under förra säsongen.

– Det började med att vi förlorade vår första match på två år. Efter det förlorade vi fyra matcher i rad. Det psykologiska aspekten kan spela stor roll. Då blev det tydligt att vi behövde stöttning.

HammaroFotboll2

HammaroFotboll4

HammaroFotboll5

HammaroFotboll6

HammaroFotboll7

HammaroFotboll7_5

HammaroFotboll8

HammaroFotboll9

HammaroFotboll10

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.