Fortsatt rödgrönt styre

Text: KRISTINA  Foto: SOLSTA FOTO

2022 års val är över och alla rösterna är räknade. När det gäller kommunvalet så blir det nu ett nygammalt styre med Socialdemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet i majoritet.

Dock ser vi två nya namn, Mirja Snider för Vänsterpartiet och Dan Eriksson för Centerpartiet. 

Från vänster: Mirja Snider (V), Solweig Gard (S), Britt Bagge (Mp) och Margareta Ivarsson (C).
Foto: Fredrik Karlsson/SolstaFoto

–  Det känns som stora skor att fylla när man tar över efter Lillemor som jobbat med kommunal politik i ett halvt sekel. Men samtidigt har jag haft henne att lära av under den tid jag varit aktiv på Hammarö. Det här ska bli spännande och det känns väldigt bra att vi fyra har bildat en majoritet. Vi är väldigt måna om att vi ska ha bra verksamheter kvar även i det här ekonomiskt kännbara läget, det är vi helt överens om, berättar Mirja.  

Vänsterpartiet tappade ett mandat vilket gör att de inte får någon av ordförandeposterna. Centerpartiet får ordförandeposten i Socialförvaltningen, Miljöpartiet i miljö- och byggnadsförvaltningen och Socialdemokraterna i kommunstyrelsen, serviceförvaltningen, bildningsförvaltningen och i de kommunala bolagen.

Dan Eriksson hade inte möjlighet att delta i vår intervju, så Margareta Ivarsson fick agera talesperson för Centerpartiet.  

– Det är ju inte så enkelt när man står mitt upp i livet med karriär, barn och familj att ta hänsyn till. Så jag kommer stötta dem så gott jag kan, berättar Margareta som känner sig stolt över de två åren de samarbetat och tänker att hammaröborna måste känna sig nöjda med det arbete de gjort med tanke på valresultatet där de fick förnyat förtroende. 

Britt Bagge, Miljöpartiet, är också nöjd med samarbetet.
– Vi gick framåt i valet och då känns det som att vi gjort rätt val att fortsätta samarbeta. Vi har jobbat mycket kring skolfrågorna alla partierna, det värnar vi verkligen om, berättar Britt.

– Det ska bli kul och inspirerande att fortsätta jobba ihop, säger Solweig Gard, Socialdemokraterna.

Vallöftet om att sänka skatten med tjugo öre 2023 står de fast vid. Detta trots att de måste lägga en budget där det ska sparas.
– Vi förstår att det kommer utmaningar med tanke på hur omvärlden ser ut idag. Det är ju en försiktighetspolitik och vi måste prioritera våra investeringar. Vi har tagit beslut om två nya högstadieskolor och så behöver VA-kollektivet en del investeringar, men sen lär vi inte kunna göra så mycket mer. Nu får vi vända på varje sten för att behålla kvalitén, och det kommer bli tuffa prioriteringar, avslutar Solweig Gard.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.