Gemenskap på Kupan

Text och foto: Kristina

Varje fredag kan en armé av rollatorer skådas utanför Röda Korsets second hand-butik Kupan på Skoghall. Ett gäng glada pensionärer träffas då och fikar tillsammans. 

När jag tittar in till Röda Korsets second hand-butik hörs många skratt och ett hemtrevligt surr. Ett tiotal pensionärer har mötts upp som vanligt varje fredag. Många av dem har varit med i många år. Det är till största del kvinnor, men en herre ansluter ofta. 

– Jag har varit här på fredagsfika i två år ungefär, berättar Ingrid Zetterström. Det var Kerstin Olin och Majbritt Axelsson som startade det hela för flera år sedan. Det är ju svårt att få plats med så många hemma.  

Ingrid Zetterström och Solveig Nilsson.

De pratar om gamla tider, ibland tar någon med bilder och så löser de världsproblem.

– Det är mycket trevligt och roligt, ett enkelt sätt att träffas. Man kan gå hit och sen gå och handla. Jag blev ensam för snart två år sedan, och det känns härligt att ha den här gemenskapen, fortsätter Ingrid.

Att många sitter ensamma hemma är något Röda Korset tycker är ledsamt.
– Vi är så glada att de kommer, och det känns fantastiskt att vi kan göra skillnad. Vi försöker bidra med det lilla i det stora, säger Solveig Nilsson som arbetar som volontär på Röda Korset. 

Second hand-butiken skulle vilja utöka fikadelen, men just nu finns det inte plats för det. Men det kan komma bli ändring på detta.
– Vi tittar på olika möjligheter just nu och det ser ljust ut, berättar Lillemor Larsson, nytillsatt ordförande i Röda Korset Hammarö. 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.