Glassigt värre på Sätterstrand

Text: ANNIKA  Foto: PRIVAT, BECK ANDERSSON

Nu har ett nytt café öppnat på Sätterstrand. De hade sin första officiella öppningsdag 8 juni då dörrarna slogs upp för allmänheten. Den gamla restauranglokalen har fått sig en rejäl uppfräschning och blivit riktigt mysig. 

Det är Eva Ericson och Ida Stäring, mor och dotter, som driver Hammarö vandrarhem som tagit över lokalen och öppnat ett klassiskt sommarcafé. Första maj fick de nycklarna och kunde komma in och börja arbetet med att renovera och fräscha upp lokalen.

– Det blev ett projekt för hela familjen med hjälp av sonen Henrik som är snickare och sambon Peter förutom Ida och mig själv. Och som vi har slitit under hela maj, berättar Eva med ett litet skratt.

Alla möbler är utbytta mot nya och köket är helt nytt. Och plats finns för många. Det finns cirka 100 platser inomhus och ett 50-tal på verandan. Menyn är satt och här kommer det att serveras bakverk, baguetter, frallor, varm korv med bröd och Idas hemmagjorda kladdkaka. Och så glass, förstås.

– Vi kommer att sälja kulglass, mjukglass och pinnglass så jag tror att alla glassälskare kommer bli nöjda, säger Ida.

Ansvarig för caféverksamheten är dottern Ida som till sin hjälp har sex sommarjobbande tjejer. 

– Vi kommer att ha öppet fram till 18 augusti då vi stänger ner cafédelen och fortsätter med endast konferenser, säger Ida.

Läget mellan Hammarö golfbana och vandrarhemmet kan nog göra att de får en hel del besökare under sommaren. Om man dessutom lägger till att vägen till badet på Getingberget går förbi här lär all glass gå åt som smält smör i solsken. Bara sommaren blir riktigt varm och solig så kommer de nog få en flygande start på sin nya verksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.