Glöm inte blinkersoljan

Text: ANDERS VON WACHENFELDT  Foto: HÅKAN

Dagarna blir ljusare och längre för var dag som går nu. Jag tycker det känns härligt och hopp-ingivande.

Nu när alla restriktioner är borta väntar jag bara på att proppen ska släppa. Vi har suttit instängda så länge och är nog rätt utsvultna på allt vad socialt liv heter. Det medför att många kommer att vistas på våra uteställen igen. Med det ökar helt säkert fylla och drog-användande i den offentliga miljön. Tyvärr. Och även om alla restriktioner är borta så finns fortfarande smittan kvar där ute. Det tål att tänkas på.

   Och nu är inte sportlovet långt undan. Många ungdomar vänder nog på dygnet då och håller sig ute sena kvällar. Det är din skyldighet som förälder att hålla koll på vad din telning sysslar med. Glöm inte bort att det är du som förälder som är chefen där hemma, hur pinsamt det än kan bli för telningen i fråga.

Det är fortfarande förhållandevis rätt lugnt här på Hammarö. Det har varit något inbrott och några skadegörelser. Vardagsbrotten kommer vi nog aldrig att komma ner till noll på men vi bör alltid tänka förebyggande. Sämre är det med trafiken. Det är många som inte håller sig till rätt hastighet och det finns de som behöver se till att fylla på blinkersoljan. Och glöm för all del inte bort att du inte får använda mobiltelefonen i bilen om du inte har handsfree. Det kan bli dryga böter om du åker fast och det finns en anledning till varför lagstiftningen har kommit. När jag ändå är inne på trafiken så vill jag på-minna dig om att inte varna andra bilister med blinkningar vid en poliskontroll. Du har ingen aning om varför vi står där. Kanske har vi fått tips om någ-on drogpåverkad förare eller en bil med stöldgods. Drog- eller
alkoholpåverkade chaufförer vill jag inte se ute på vägarna. Nästa gång kan det vara du som blir drabbad. Så snälla, varna inte andra bilister för oss. Vi är där för att göra just dig och dina medmänniskor en tjänst.

Nu har vi haft vårt fina rullande kontor, polisens husbil, i snart ett halvår och vår prövotid går mot sitt slut. Nu ska vi göra en utvärdering av den här tiden. Vi har fått många positiva ord från folk på byn och personligen hoppas jag på en fortsättning. Jag gillar verkligen det här sättet att jobba på med konstaplar på gatan.

Nu pockar familjen på lite uppmärksamhet. Och som den ansvarsfulla förälder jag försöker vara så får jag ta ett snack med familjens treåring. Han tror att det är han som är chefen här hemma, men det kan han glömma. Det är ju frugan.

TA HAND OM VARANDRA!

// Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.