Golfa inomhus på Nolgård

Text: KRISTINA  Foto: HÅKAN, KRISTINA

Stefan Eriksson, uppväxt på Lövnäs, har nu öppnat Indoor Golf på Nolgård. I det nya industrihotellet på Nolgårdsvägen kan man nu öva sin golfsving året om.

Efter att ha arbetat på Provia i över 30 år sålde de bolaget och Stefan tog ledigt ett halvår för att segla. När han kom tillbaka arbetade han som anställd VD fram till oktober 2020. Stefan är nu delägare i Reklambutiken i Värmland och Roofac, men jobbar inte operativt i dessa bolag. Efter Provia har det blivit jobb på projektbasis och det senaste i raden är en Indoor golf-anläggning på Nolgård, Hammarö.  

– Det här är ett roligt projekt. Och givetvis har jag räknat på det, och om jag räknat rätt så kommer det gå runt. Och så kan jag ju hänga här själv ganska mycket, skrattar Stefan. 

När Stefan först köpte facket hade han tänkt förvara sin segelbåt där. Men så spelade han indoor golf inne i Karlstad, idén föddes och projektet drog igång. I slutet av oktober installerades Trackman, ett system som gör det möjligt att mäta och analysera sitt spel. Bland annat får du information om bollhastighet, hur långt bollen flög och sen rullade, klubbans väg och bladets vinkel. Många av de största banorna i världen ligger med i systemet, och de är väldigt realistiska. 

– Man tar med sig sina egna klubbor, men jag kanske kommer köpa in ett golfset för de som inte har eget men vill prova på, berättar Stefan.

På loftet håller Stefan på att bygga en pub i engelsk stil som man kommer kunna boka för konferenser. Här kommer vi hitta både storbilds-tv och biljardbord. Det finns inget utskänkningstillstånd eller servering, men man får ta med egen mat och dryck. 

– Puben är inte klar än, vi behöver fixa en bättre trapp och en nödutgång. Jag har fått göra en lucka i fasaden för att få in biljardbordet, skrattar Stefan.

När man kommer trycker man på en stor knapp för att dra igång hela systemet, inga för-kunskaper behövs för det tekniska. Ange in ditt handicap, vilken tee du slår från, välj din bana och börja spela. 

Själv tog Stefan grönt kort för bara tre år sedan.

– Alla som spelar golf, oavsett nivå, vill ju bli bättre. Här har man ju ypperliga tillfällen att träna på ett roligt sätt. Man ser ju precis vad man gör för fel i varje slag och kan träna på det, avslutar Stefan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.