Hammarö samlar för världens barn

Världens Barn är ett samarbete mellan Radiohjälpen, SVT och 21 olika hjälporganisationer som med gemensamma krafter samlar pengar till hjälpauktioner för utsatta barn. På Hammarö är det Röda Korset, IOGT, NTO och Svenska kyrkan som står för insamlingen och i år vill man gå ut lite extra.
– Vi gör fler saker i år än förra året, det skulle vara roligt att få in 20 000 kronor, säger Agneta Andersson som är ordförande för Röda Korset Hammarö.

Insamlingen till Världens Barn är ett rikstäckande initiativ och syftar till att samla in biståndspengar för att hjälpa barn i hela världen. I skrivande stund är arbetet i full gång och på Hammarö hade man första insamlingsdagen lördagen den 6 oktober i Skoghalls centrum.
– Vi säljer raggsockor och går med bössor, säger Agneta Andersson. Nästa vecka kommer vi att ha traditionell bössinsamling med hjälp av skolklasser från Barn- och Fritidsprogrammet på Hammarögymnasiet.
Hon berättar också att man kommer att finnas med när Kulturskolan håller konsert i Skoghalls kyrka samt anordna lotteri på Hammarömässan under insamlingsperioden.

Fyra organisationer arbetar med Världens Barn-insamlingen på Hammarö, men även frivilliga ställer upp, däribland Lilla Brännman som fanns på plats under lördagen för att sälja sockor. Agneta Andersson berättar att varje organisation själv väljer vart pengarna kommer att användas.
– Röda Korsets insamling kommer gå till rehabilitering av barnsoldater, säger hon.
Även IOGT:s barnavdelning, Junis-verksamheten, var ute med bössor under lördagen och deras insamling kommer att gå till ett barnhem i Thailand.
– Det är kul för barnen att se att det når fram, säger Linda Ahlqvist som var ute för IOGT:s räkning tillsammans md sina tre barn, Sofia, Johanna och Philip. Vi kommer skicka pengar och även försöka samla till julklappar.

Rädda Barnens monter på HammaröMässan den 23 oktober är sponsrad av HammaröNytt. Vi vill göra skillnad och hoppas att träffa så många läsare som möjligt i montern på mässan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.